Završen je najveći STEM Summit u Bosni i Hercegovini – Futures Leaders Summit

U razdoblju od 2. do 4. prosinca u Domu mladih u Sarajevu održao se Futures Leaders Summit u organizaciji Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini.

Ovaj Summit je jedan od načina da se okupe STEM studenti i mladi profesionalci iz naše zemlje koji će kroz keynote sesije, posjete uglednim firmama, radionicama i networkingu proširiti svoje znanje kako bi oni sutra donijeli promjene u našem društvu.

Preko 10.700 KM za 56 mladih je izdvojeno od strane Summit-a da se omogući prostor za napredak liderima sutrašnjice. Mladi koji su se pridružili kao dobitnici Travel Grant-a su došli iz svih dijelova naše zemlje: Visoko, Bugojno, Zenica, Banja Luka, Bužim, Sarajevo, Tuzla, Bihać, Mostar, Maglaj, Goražde, Orašje, Zavidovići, Kladanj, Cazin.

To su omogućili organizacioni tim Summita, Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini, njeni volonteri, partneri, te sponzori Mistral, ZenDev, HulkApps, Klika, APS, Q One Tech, BH Telecom, ID-S Consulting, ZIRA, Klika, Č.J. Bihać, DCCS, Scientific Instruments Australia, Monri, Milkprocessing, i NonStop studio.

Pored Travel Grant-a, oko 200 ulaznica je besplatno podijeljeno mladima da dođu i slušaju predavanja, uče i druže se na Summitu.

U sklopu prvog dana Futures Leaders Summit-a, dodijeljena je i Vera Šnajder Nagrada dvjema mladim naučnicama naše zemlje, Amina Tucak-Smajić i Emina Tahirović. Dodjelu je izvršila profesorica i akademik, Mirjana Vuković.

Summit je prošao izuzetno uspješno, gdje smo ugostili preko 30 predavača koji su govorili na temu promišljanja sadašnjosti i ponovnom zamišljanju budućnosti u smislu klimatskih promjena, održivosti hrane i transformaciji edukacije.

Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini od 2015. godine radi aktivno na osnaživanju naših mladih kroz liderstvo, edukaciju i tehnologiju.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije