Zaposlenje preko veze i ostale koruptivne radnje u javnim institucijama

U našem društvu, koje je po svojoj određenosti podobno za korupciju, gdje se dominantno protežira svijest i praksa nekoga lagodnoga života u javnim institucijama čime se između ostaloga što je i najbitnije otupljuje oštrica poticaja i inventivnosti kako u društvu općenito, a tako naročito u gospodarstvu.

Nevenka Sušac, diplomirani ekonomist, ovlašteni revizor i stalni sudski vještak ekonomske struke bila je gost emisije serijala „Korupcija-veliko zlo“ i pričala na temu Zaposlenje preko veze i ostale koruptivne radnje u javnim institucijama.

U nastavku se nalazi emisija, a ističemo najzanimljiviji dio razgovora s gospođom Sušak: „Mišljenja sam da su najčešće koruptivne radnje: nepotizam i stranačka pripadnost. Iz osobnog iskustva mogu potvrditi da se zapošljavanje u „prestižne“ i financijski veoma dobro pozicionirane institucije, vrši zapošljavanje rodbinski i politički povezanih osoba. Pa dok se po više članova obitelji zapošljava u jednoj instituciji, i javnom sektoru, obični stručni ljudi ne mogu se ni „primaknuti“ tim pravnim subjektima. Na isti način se dodjeljuju i dodatni poslovi u upravnim, nadzornim i drugim odborima. Pa pojedinci, pored stalnih zaposlenja imaju i dodatna primanja , po nekoliko osnova.“

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije