Zagrebački Bulbuli u Mostaru

Nadaleko poznati zbor „Bulbuli“ iz Zagreba predstavit će se mostarskoj publici u Centru za kulturu, u subotu 17. 9. Početak koncerta je u 20 sati.

Bulbuli su zagrebačke čuvarice sevdalinke koje kroz pjesmu prenose ljubav prema svojoj Bosni i Hercegovini. Ovaj multietnički zbor djeluje pri zagrebačkom Kulturnom društvu Bošnjaka Preporod.

Na repertoaru ove ženske pjevačke skupine nalazimo poznate sevdalinke kao što su: „Lijepi li su mostarski dućani“, „Zapjevala bulbul ptica“, „Ja prošetah sefteli sokakom“, „Oj djevojko džidžo moja“, ali i druge tradicionalne pjesme s ovih prostora.

Ismet Kurtović je dirigent, aranžer i producent, ali i idejni osnivač i pokretačka snaga Bulbula. Riječ je o muzičaru koji je, obilježio rock muziku na ovim prostorima kao frontman grupe „Drugi način“, a autor je i svima dobro poznate pjesme „Mojoj dragoj BiH““.

Bulbuli postoje već dvadeset godina i kroz grupu je prošlo puno pjevačica. Ovaj je zbor proputovao velik dio Hrvatske a gostovali su u BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Češkoj.

Planirano je da koncert bude održan u Centru za kulturu i to -na otvorenoj sceni, ako vremenski uvjeti budu to dopustili, ili u velikoj sali ( u slučaju kiše).

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije