Za vikend svjetska premijera filma „Elegija lovora” Dušana Kasalice na Sarajevo Film Festivalu

Elegija lovora”, debitantski igrani film mladog crnogorskog redatelja Dušana Kasalice, svoju svjetsku premijeru imati će u nedelju, 15. kolovoza, u 19:00 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo, u Glavnom natjecateljskom programu ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala.

Dušan Kasalica, redatelj i scenarist filma, povodom premijere je izjavio: „Sarajevo Film Festival za mene ima poseban značaj. Tamo su premijerno prikazani moji kratki filmovi, koji su i nagrađeni, naša producentska tvrtka Meander Film je s projektima prisutna na Cinelinku, gdje smo razvijali i Elegiju lovora,  pa je premijera filma na ovogodišnjem SFFu čast ali i osjećaj da ćemo film prikazati među prijateljima. Posebno mi je drago što će se festival desiti fizički i što ćemo imati priliku da film gledamo u bioskopu”.

U ovom ostvarenju uglađeni univerzitetski profesor Filip, u interpretaciji Frana Lasića, odlazi sa suprugom (koju glumi Savina Geršak) na odmor. Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom, monotonom ambijentu hotelske banje, njihov naizgleda idealan brak se završava. Čini se da Filipov život propada, ali okovan samopouzdanjem, on svaku novu situaciju u životu prihvaća s neobičnom lakoćom.

Glumačku ekipu, pored Frane Lasića i Savine Geršak, čine Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone, Zoran Trojanović. Direktor fotografije je Igor Đorđević, scenografkinja i kostimografkinja Natalija Vujošević, dizajner zvuka Jakov Munižaba, montažerka Jelena Maksimović, dok je producentkinja Jelena Angelovski.

„Elegija lovora” nastala je u produkciji Meander Filma uz podršku Filmskog centra Crne Gore i u koprodukciji s Non-Aligned Films iz Beograda. Projekt je također podržan i od strane Filmskog centra Srbije.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije