Vrhunski svjetski baletani na pozornici Kosače: ORAŠAR PO PRVI PUT U MOSTARU!

Balet Orašar, jedan od najpoznatijih i najizvođenijih baletnih predstava na svijetu, po prvi put stiže u Mostar!

U nedjelju, 18. prosinca, tjedan dana uoči Božića, gledatelji u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosača imat će jedinstvenu priliku, uz glazbu virtuoznog Čajkovskog, doživjeti priču o djevojčici Klari koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog lutka kojim se razbijaju orasi te s njime proživljava čudesne dogodovštine u svijetu mašte.

Radi se o najčarobnijoj božićnoj bajci koja je ispričana putem tradicionalne baletne koreografije jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna.

Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderni izgled ovoj klasičnoj priči putem unikatnih scenografskih i režiserskih rješenja, impozantnih dekoracija i kostima te suvremene video projekcije koja neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevniju baletnu i plesnu publiku.

Ovo je sasvim jedan novi i moderni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku s kojom će, u čarobno adventsko vrijeme, mostarska publika imati priliku uroniti u atmosferu Božića i božićne čarolije.

Trupa Ukranian Classical Balleta, koju čine neki od najkvalitetnijih baletana svijeta, nastoji kroz svoje nastupe pokazati najljepše i najzanimljivije predstave klasičnog baleta na međunarodnoj baletnoj sceni.

Samo balete Orašara na tradicionalnim turnejama kroz Hrvatsku od 2019. pogledalo je preko 18.000 zadovoljnih gledatelja, što dovoljno govori o iskustvu i uspjehu baletne trupe, a upravo mostarska publika ima priliku uživati u spoju vrhunskih baletnih pokreta i veličanstvene klasične glazbe.

U trupi plešu prvoklasni plesači, točnije solisti i prvaci ukrajinskih nacionalnih teatara s preko 20 godina plesnog iskustva i koji u svom umjetničkom izričaju čuvaju visoku tradiciju tradicionalnog ukrajinskog baleta i baletne škole. Većinu navedenih umjetnika gostovanjima u regiji publika već poznaje te ih je imali prilike gledati u rasprodanim baletnim predstavama, poput Labuđeg jezera, Orašara u Lisinskom, Carmen i Šeherezada, Giselle, Radio&Juliet, Quatro te The Great Gatsby Ballet.

Mostarci po prvi put ikada imaju priliku doživjeti predstavu zbog koje se uvijek traži ulaznica više i koja je redovito rasprodana na svim svjetskim pozornicama.

Uskoro više informacija o rezervacijama i prodaji ulaznica.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije