Vlada ŽS, premijer Forto i resorni ministar Hadžiahmetović dužni su građanima osigurati grijanje

Županijski odbor SBB-a i Klub zastupnika SBB-a u Skupštini ŽS razmatrali su aktualnu problematiku u vezi s nestašicom plina i problemima s grijanjem sustava „Toplana“.

S tim u vezi, izdali su priopćenje za javnost:

Vlada Županije Sarajevo, premijer Edin Forto i resorni ministar Enver Hadžiahmetović dužni su građanima Sarajeva, koji svoje domove zagrijavaju putem sustava „Toplana“, osigurati grijanje.

U trenutku kada minusi dostižu rekorde, kada imamo situaciju da nam prijeti katastrofa, Vlada trojke ne bi se trebala baviti svojim političkim igrama i tražiti krivca, nego treba tražiti rješenje i ne dopustiti da nam se mrznu djeca, starije osobe, bolesni i svi drugi građani.

Ukoliko su na odgovorne, rukovodeće pozicije u poduzećima „Sarajevogas“ i „Toplane“ postavili stručnjake i menadžere, onda bi nabavka osnovnog energenta trebao biti lako rješiv problem.

Iako je potpuno nejasno zašto su premijer i svi drugi odgovorni u lancu ignorirali pismo i upozorenje koje im je uputio „Energoinvest“, od Vlade ŽS očekujemo rješenje i nadamo se da građani ubuduće neće biti dovedeni u poziciju strepnje i neizvjesnosti. 

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije