Vida Vasilj: Mentalno zdravlje je jednako bitno kao ono fizičko, a studenti nam se mogu javiti i u Studentskom savjetovalištu

Radionica na temu ‘Mentalno zdravlje studenata’ održana je protekloga tjedna na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Na radionici je objašnjeno kako prepoznati anksiozne poremećaje, panične poremećaje, simptome depresije, poremećaje u prehrani kao i poremećaje spavanja.

Prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta SUM-a je istaknuo kako je na početku kalendarske godine definiran Akcijski plan Filozofskog fakulteta za ovu godinu koji je u skladu sa Strategijom razvoja SUM-a i koji uključuje ovakve radionice, odnosno ciljeve i zadatke strateškog područja obrazovanja.

Asistentica na Studiju psihologije Vida Vasilj je istaknula važnost psihičkog zdravlja, a u razdoblju odraslosti u nastajanju (18-29 g.), 1/6 mladih pati od određenog psihičkog poremećaja.

Upravo je s Vidom, u još jednim ‘Vijestima plus’, naša Andrea razgovarala o tematici mentalnog zdravlja.

Vida je izrazila svoju vjeru kako će u bližoj budućnosti biti održano još radionica na ovu, izuzetno važnu, temu. Osim toga, doznali smo kako se studenti Sveučilišta u Mostaru mogu obratiti Studentskom savjetovalištu te je istaknula da su sve usluge besplatne!

Upitana za završnu riječ, Vida je Andrei otkrila izvrsne savjete kako se nositi sa stresom i kako se uspješno suočiti s ispitnim rokovima koji su pred studentima.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije