Veleposlanik Irske u nastupnom posjetu Gradu Mostaru

Irska podržava nastojanja Bosne i Hercegovine da se pridruži Europskoj uniji.

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić primio je u Gradskoj vijećnici nastupni posjet veleposlanika Republike Irske za Bosnu i Hercegovini sa sjedištem u Sloveniji Adriana Farrella.

Tom prilikom gradonačelnik Kordić upoznao ga je s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u Mostaru i Bosni i Hercegovini. On je podsjetio veleposlanika na činjenicu kako je 2020. godine dogovoren Izborni zakon za Grad Mostar koji je omogućio održavanje izbora nakon 12 godina. Prema njegovim riječima ovaj izborni model štiti prava svih konstitutivnih naroda i omogućio je funkcionalnu gradsku vlast.

Gradonačelnik je također naglasio kako su u proteklom razdoblju pokrenuti brojni procesi i infrastrukturni projekti, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života svih građana Mostara.

Veleposlanik Irske iskazao je zanimanje za projekt Skupštine građana koji je pokrenut u Mostaru, te je naglasio kako Mostar ima veliki turistički potencijal. Potvrdio je kako Irska podržava nastojanja Bosne i Hercegovine da se pridruži Europskoj uniji što bi omogućilo gospodarski razvoj.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije