Večeras na RTV HB: Miro Kovač za Kompas: Što su interesi SAD-a, UK-a, Francuske, Njemačke, Italije, Svete Stolice, Rusije, Turske, Irana i Izraela u BiH

Je li 9. siječnja i dan obilježavanja RS-a pokazao pogubnost srpske politike separatizma i bošnjačke politike nacional-unitarizma i leži li budućnost BiH u politici srednjeg puta – federalizma koju zagovaraju Hrvati? Što će Hrvatima i ostalim stanovnicima BiH donijeti hrvatski ulazak u Schengen i eurozonu? Što su interesi SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke, Italije, Svete Stolice, Rusije, Turske, Irana i Izraela u BiH? Te jesu li događaji na Kosovu i u Crnoj Gori uvertira za nove sukobe na Balkanu?

O tim i drugima aktualnim pitanjima za Kompas RTV-a Herceg-Bosne govori bivši hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova dr. sc. Miro Kovač.

Povijest međunarodnih odnosa doktorirao je na pariškom sveučilištu ‘Sorbonne Nouvelle’. Govori pet svjetskih jezika. I autor je knjige U labirintu versajsko-vidovdanske Jugoslavije – Hrvatsko pitanje u očima francuske politike 1914-1929.

Urednik i voditelj Kompasa je Miroslav Vasilj.

Emisija se emitira u utorak u 20 sati i 5 minuta u programu Televizije Herceg-Bosne, a u srijedu u 16 sati i 5 minuta u programu Radija Herceg-Bosne.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije