Večeras na RTV HB: Marić Tokić za Kompas – Što je zajedničko nedavnom devastiranju Partizanskog groblja i auto-bombi u Mostaru iz 1997?

Što je zajedničko devastiranju Partizanskog groblja i auto-bombi u Splitskoj ulici u Mostaru? Je li uništavanje nacionalnih, vjerskih i drugih spomen obilježja informacijska operacija? Kakva se poruka šalje kada dio medija cijeli jedan narod i Herceg-Bosnu uspoređuju s UZP-om i fašizmom? Zašto se u danima kada se cijeli svijet prisjeća žrtava Holokausta tolerira da se u dijelu političkog Sarajeva vodi hajka protiv Države Izrael i malobrojne židovske zajednice? Je li nova Izetbegovićeva prijetnja naoružanjem županija medijsko-informacijski rat ili nešto više od toga? Te kako je moguće da u jednoj europskoj multinacionalnoj državi županijska ministrica zabrani uporabu jezika koji su ustavom zajamčeni?

O tim i drugim aktualnim pitanjima za Kompas RTV Herceg-Bosne govori docentica na Studiju novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i autorica knjige Medijsko-informacijski rat, dr. sc. Silvana Marić Tokić.  

Urednik i voditelj Kompasa je Miroslav Vasilj.

Emisija se emitira u utorak u 20 sati i 5 minuta u programu Televizije Herceg-Bosne, a u srijedu u 16 sati i 5 minuta u programu Radija Herceg-Bosne.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije