Uspješnih žena u biznisu je manje nego u politici, kao da je biznis predodređen za muškarce, mogu li žene promijeniti takvu percepciju društva

Kristina Josipović, Sarajka nastanjena u Kiseljaku je žena nevjerovatne energije, po obrazovanju pravnica koja je odvažno zaplovila u poduzetništvo i koja uspješno vodi „Čarobni svijet“. Upravo smo s Kristinom Josipović, u sklopu serijala ‘Ljudska prava i korupcija’, razgovarali na temu: “Uspješnih žena u biznisu je manje nego u politici, kako da je biznis predodređen za muškarce, mogu li žene promijeniti takvu percepciju društva”.

Stav po kojem su žene manje sposobne od muškaraca za obavljanje menadžerskih poslova zajednički je za većinu društava u svijetu. Žene menadžeri uglavnom su pozicionirane na nižim razinama u organizacijskoj hijerarahiji i raspolažu značajno manjom moći od svojih kolega muškaraca. Postojanje “staklenog plafona”, kao globalnog fenomena očito je i u Bosni i Hercegovini, ali dosad nije provedeno nikakvo istraživanje o toj temi.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije