U Trebinju  predstavljanje monografija ”Austrougarske utvrde u BiH”

U organizaciji Muzeja Hercegovine u Trebinju, u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom Napredak, danas, utorak 6. prosinca 2022. godine s početkom u 18 sati u Muzeju Hercegovina u Trebinju bit će upriličeno predstavljanje monografije “Austrougarske utvrde u Bosni i Hercegovini”, autora Manuela Martinovića, člana HKD Napredak.

Monografija je u ožujku predstavljena u Mostaru u okviru Napretkovog tjedna kulture, a u lipnju u Sarajevu u organizaciji Veleposlanstva Republike Austrije u BiH i u suradnju s HKD Napredak.

Uz autora o tiskanju ove vrijedne monografiji u ime izdavača govorit će Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak i predsjednik Povjerenstva za kulturu, izdavaštvo i medije HKD Napredak.

Predstavljanju monografije s početkom u 17 sati prethodit će otvaranje nove postavke Muzeja Hercegovine u Trebinju –virtualni obilazak Austrougarskih utvrda koja je realizirana u okviru interreg ADRION EMOUNDERGROUNDS. Projekt inače provodi deset partnera iz sedam zemalja.

 Monografija koja je ove godine izišla u Nakladi HKD Napredak pruža opsežan pregled utvrda u cijeloj BiH, koje su nastale u austrougarskom razdoblju, s informacijama o njihovom trenutnom statusu i s brojnim fotografijama. Na 672 stranice u slici i riječi opisuje 271 objekt koji se nalazio ili nalazi u 44 različita mjesta u BiH. Osim utvrda, prikazane su i vojarne, logistički objekti kao što su skladišta, željeznički, poštanski, cestovni, riječni i pomorski promet, zračne baze, vojne bolnice, vojna groblja i spomenici.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije