U Travniku održana promocija knjige  “Donor I multivisceralna eksplantacija organa”

 Sinoć je u dvorani Sveučilišta/Univerziteta “Vitez” u Travniku održana promocija knjige”Donor I multivisceralna eksplantacija organa” prof.dr. Zijaha Rifatbegovića, vrsnog abdominalnog kirurga iz UKC Tuzla.

Nakon Tuzle, Zenice,Banja Luke, Mostara,Bijeljine I Sarajeva knjiga je uspješno promovirana iu Travniku.

Pored glavnog promotora, autora ove knjige, promotori su bili I dr.Adnan Šatrović direktor JU Bolnica Travnik, dr. Mario Gučanin Gazibarić kirurg u bolnici “fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj i predsjednik Udruge kirurga u F BiH, te Tomislav Žuljević predsjednik Udruge/Udruženja dijaliziranih I transplantiranih bolesnika F BiH. Promocijom je uspješno moderirala Eldina Softić, pacijentica s transplantiranom jetrom.

U sklopu promocije, u glazbenom dijelu, s dvije točke, nastupile su učenice Osnovne muzičke škole Travnik.

Govoreći o knjizi I općenito o transplantaciji u BiH i njenoj budućnosti prof.Rifadbegović je naglasio kako mi U BiH možemo raditi transplantacije, no problem je zdravstvena politika I sistem koji mi zapravo nemamo, I to je jedna od razloga za mali broj transplantacija.

Svi smo iskazali svoj optimizam u pogledu budućnosti transplantacijske medicine u našoj zemlji a da bi se to dogodilo potrebno je da se dese neke političke I kadrovske promjene.

Na kraju tribine, predstavnici UDiTB F BiH predali su posebnu zahvalnicu,, prof.dr.Zijahu Rifatbegoviću za njegov predani rad, humanost i odličnu suradnju s našom Udrugom kojoj je poklonio kompletan prihod od prodaje knjige.

Promocija je završena uz osvježavajuće napitke I kratko druženje u holu Sveučilišne dvorane.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije