U Sveučilišnoj galeriji svečano dodijeljeno 37 ugovora asistentima SUM-a

Svečanost dodjele ugovora asistentima Sveučilišta u Mostaru upriličena je u Sveučilišnoj galeriji u Kampusu Rodoč u okviru obilježavanja 45. obljetnice Sveučilišta u Mostaru. Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić pozdravio je nazočne i otvorio svečanost zahvalivši Vladi Republike Hrvatske iz čijeg se proračuna sufinancira 15 poslijediplomanada koji studiraju na doktorskim studijima u Republici Hrvatskoj, a kojima su danas uručeni ugovori. Rektor je uputio zahvalu i Federalnom zavodu za zapošljavanje iz čijeg su programa sufinanciranja ugovor potpisala 22 asistenta i viša asistenta.

„Skup vas koji ste dobili ugovore pokazuje kako Sveučilište ima jasnu razvojnu viziju koja se temelji na opstanku i na mladima. Vi asistenti ste perspektiva razvoja našeg Sveučilišta“, poručio je rektor Tomić.

Prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zdenko Klepić izrazio je zadovoljstvo zbog uručivanja ugovora o radu asistentima koji se primaju u radni odnos na Sveučilištu u Mostaru tj. na ustrojbene jedinice Sveučilišta ili im se produžava ugovor o radu za narednu godinu, ali i zbog uručivanja ugovora o financiranju doktorskih studija asistentima.

„Novi asistenti na Sveučilištu u Mostaru se primaju uz potporu i sufinanciranje Federalnog zavoda za zapošljavanje, za što veliko hvala ravnateljici Federalnog zavoda za zapošljavanje Heleni Lončar i Zavodu na sada već kontinuiranoj i višegodišnjoj potpori, koja se i ove godine značajno povećala u odnosu na prethodne, kako u broju dodijeljenih potpora tako i u mjesečnoj naknadi za svakog asistenta“, dodao je prorektor Klepić.

Ističe kako je za ovu godinu iz Federalnog zavoda po sporazumu osigurano više od 400.000 KM, što znači potporu za 34 asistenta. Također naglašava kako Sveučilište ove akademske godine financira 15 doktoranada iz sredstava koja za tu namjenu osigura Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

„Prethodnih godina također je iz istog izvora prosječno godišnje financirano 15-ak doktoranada, od kojih su brojni danas istaknuti profesori i znanstvenici. U uvjetima sve jače tržišne konkurencije i dinamike razvoja ljudski resursi moraju biti više educirani, sposobni i motivirani, te ih se kroz omogućavanje razvoja jače i dugoročnije veže za organizaciju, a organizacija na taj način osigurava kvalitetne kadrove za budućnost“, zaključio je prorektor Klepić.

Na kraju je istaknuo kako Sveučilište potpisom ugovora s asistentima, financiranjem njihovog razvoja tj. doktorskih studija osigurava da će oni nakon završetka studija minimalno još pet godina raditi na Sveučilištu u Mostaru, što je Sveučilištu ali i ovim mladim ljudima velika dobit.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije