U srijedu u kinu Meeting Point diskusija i film “Tajni život drveća”, ulaz besplatan

U kinu Meeting Point u srijedu, 7. prosinca bit će održan program Ecoscope: panel-diskusija s početkom u 18 sati i fascinantni dokumentarni film “Tajni život drveća” u 20 sati. Ulaz je besplatan!

U nastojanju da postanu (još) zeleniji i zajedničkim aktivnostima doprinesu podizanju svijesti o očuvanju prirode i ekološkoj održivosti, Mreža festivala Jadranske regije: Sarajevo Film Festival, Zagreb Film Festival, Festival autorskog filma Beograd, Filmski festival Herceg Novi i Ljubljanski filmski festival, predstavljaju jednodnevno događanje Ecoscope.

Prvo izdanje projekta koji ujedinjuje filmske projekcije i panel-diskusije na temu ekologije i održivosti predstavit će dokumentarac “Tajni život drveća”. Ovaj dokumentarac je fascinantna filmska šetnja šumom koja bi mogla u potpunosti promijeniti način na koji gledamo na prirodu, a održat će se u kinima u Sarajevu, Beogradu, Herceg Novom, Ljubljani i Zagrebu.

Sarajevsko izdanje Ecoscopea održat će se kinu Meeting Point u srijedu, 7. decembra: panel-diskusija će biti održana u 18 sati, a u 20 sati projekcija filma “Tajni život drveća”. Ulaz je besplatan. Na panel-diskusiji će sudjelovati: Dalila Zečić, stručna suradnica u kabinetu premijera Kantona Sarajevo, Garret Patrick Kelly, koordinator sarajevske Net Zero misije i Zana Dujmović, senior menadžerica u Alfa Energy i Edison Energy kompaniji. Moderator diskusije je Mak Kapetanović. Projekcija filma “Tajni život drveća” počinje 20 sati. Program se održava uz podršku Ambasade Švicarske u BiH.

Jeste li znali da drveće međusobno komunicira i brine o potomstvu, da složenim mehanizmima upozorava druge jedinke na neprijatelje i da živi u složenim zajednicama? Temeljen na istoimenom bestselleru New York Timesa, Washington Posta i Wall Street Journala s potpisom njemačkog šumara, zaljubljenika u prirodu i popularizatora ekologije Petera Wohllebena, film “Tajni život drveća” redatelja Jörga Adolpha gledateljima otkriva tajne koje u svojim dubinama kriju europske i svjetske šume.

Danas čitava planeta govori o životnoj sredini i ekologiji, ali često se zaboravlja slušati samu prirodu. Wohlleben putuje s jednog kontinenta na drugi da bi otkrio i opisao tajni svijet šuma. Model koji regulira život drveća i biljaka, osvijetljen željeznim pravilom solidarnosti i kohezije, ključ je svijesti koja se ne može dalje odlagati. Wohlleben je putovao u Švedsku da vidi najstarija stabla na svijetu, posjetio je tvornice u Vancouveru koje istražuju nove pristupe očuvanju životne sredine i pridružio se demonstracijama ekoloških aktivista diljem svijeta. Sudbina čovjeka i njegovog opstanka na Zemlji usko je povezana s dobrim zdravljem velikih šuma i vrijeme da se o njima brinemo je upravo sada.

Program Ecoscope u kinu Meeting Point u srijedu, 7. decembra: panel-diskusija u 18 sati, film “Tajni život drveća” u 20 sati, ulaz besplatan.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije