U prodaji trostruki album operne dive Dunje Vejzović sa ZG solistima, ZG gitarskim triom i ZG filharmonijom – “Live Zagreb”

Slavna hrvatska operna diva Dunja Vejzović predstavlja trostruko live izdanje sa snimkama nastupa koje do sada nikada nisu objavljene. U pitanju su nastupi sa Zagrebačkim solistima 1986., 1996. i 1997. godine, sa Zagrebačkim gitarskim triom 1996. godine te sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem dirigenta Pavla Dešpalja 1985. godine. Sa ZG solistima je izvodila djela Pergolesijamajstora baroka Monteverdija, Händela i Purcella, te Respighija, dok je sa Zagrebačkim gitarskim triom izvodila španjolske pjesme u obradama Darka Petrinjaka autora Obradors, Turina, Granados, de Falla i Bassa. Sa ZG filharmonijom izvodi ulomke iz Verdijevih opera Gusar, Macbeth, Krabuljni ples i Moć sudbine uz dodatak izvedbe Pochiellijeve skladbe “La Gioconda”. Iza tonske obrade ovih live snimaka stoji Vjekoslav Nježić dok je prekrasno ilustrirano likovno oblikovanje uradio Daniel Ille na fotografije Christiana Romanowskog.

O Dunji Vejzović puno se pisalo kroz desetljeća, a Zlatko Madžar u bilješkama uz izdanje piše kako je ona “neupitno jedna od najsnažnijih umjetničkih osobnosti koje je hrvatska reproduktiva dala svjetskoj glazbenoj sceni”.
“Odvažno nadilazeći pokatkad umjetno postavljane barijere između vokalnih fahova, oprečnih muzičkih žanrova i različitih stilskih razdoblja, vrlo intuitivna Dunja Vejzović je unatoč tome krajnje studiozno radila na tehničkoj i izričajnoj perfekciji svake od svojih toliko brojnih i raznolikih umjetničkih zadaća, budno pritom pazeći da dosegnuti pjevački virtuozitet ne postane sam sebi svrhom. U pjevačkome svijetu, koji obiluje svakojakim čudesima, Dunja Vejzović je svakako jedno od sasvim posebnih i posebno dragocjenih umjetničkih čuda. Nakon triju zajedničkih i doista kultnih opernih uprizorenja (Gluckova „Alkestida“ u Stuttgartu, Wagnerov „Parsifal“ u Hamburgu i Houstonu, te Kondov „Hagoromo“ u Firenzi), najbolje je to izrazio neusporedivi kazališni čarobnjak Robert Wilson: ‘Moja mitska junakinja je Antigona. Moja junakinja iz života je Dunja Vejzović.'”

Trostruki album Dunje Vejzović“Live Zagreb”, popraćen je s bogatim sadržajima, njezinom biografijom, ali i isječcima glazbenih recenzija cijenjenih kritičara. Album je objavljen u zajedničkoj nakladi Croatia Recordsa i Nero Visiona, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. 

“Live Zagreb” možete kupiti po cijeni od 99 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i u webshopu, ali i poslušati na svim streaming servisima.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije