U okviru kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition: Očišćeno kupalište Prenja i postavljene kante za otpad

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition,  dm drogerie markt podržao je realizaciju 17 ekoloških projekata. Među njima je i projekt „Za čistu budućnost naše djece – uređenje kupališta Prenja“.

U sklopu projekta je uređena dionica puta od naselja Karanovac do samog kupališta Prenja. Nakon odvoza smeća sa lokacije, postavljene su kante za otpad u neposrednoj blizini kupališta. U ovoj aktivnosti učestvovalo je oko 30 volontera ekološkog udruženja „Ozrenski Studenac“, Sočkovac.

„Volonteri su, osim prikupljanja smeća, pokosili travu i rastinje u putnom pojasu. Veoma smo zahvalni kompaniji dm drogerie markt što nam je pomogla da vratimo prijašnje stanje kupališta na kojem su uživale mnoge generacije naših sugrađana. Realizacija projekta je naišla na oduševljenje lokalnog stanovništva koje se i samo priključilo akciji čišćenja“,poručili su predstavnici Udruženja „Ozrenski Studenac“ te dodali da će čišćenje pomenute lokacije doprinijeti podizanju ekološke svijesti kod lokalnog stanovništva i posjetilaca izletišta.

Projekt „Za čistu budućnost naše djece – uređenje kupališta Prenja“ jedan je od ukupno 17 odabranih, koje je u sklopu kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra – eco edition, kompanija dm podržala s više od 60.000 KM. Kampanja se realizira već duži niz godina, a do sada je kroz različite aktivnosti dm podržao domaće proizvođače i ekološke projekte.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije