U DRINOVCIMA ODRŽAN TRADICIONALNI XVIII. BOŽIĆNI KONCERT MATICE HRVATSKE – OGRANAK GRUDE

Održan je tradicionalni XVIII. Adventsko-božićni koncert Matice hrvatske – Ogranak Grude pod nazivom “RADUJ SE, O BETLEME”, na kojemu su nastupili župni zborovi i druge glazbene organizacije s područja općine Grude u nedjelju, 18. prosinca u župnoj crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Drinovcima.

Ovaj se koncert svake godine odvija u drugoj župi. Upravo je zato i njegova veličina, jer njeguje zajedništvo cijele općine Grude i grudskog dekanata.

Župna crkva u Drinovcima je bila prepuna izvođača i slušatelja koji su uživali u svim krasnim izvedbama, te nisu krili oduševljenje i sjajno raspoloženje iskazujući to svojim pljescima dobro uvježbanih i lijepo izvedenih pjesama sviju sudionika.

U ime domaćina, svim nazočnima, toplu dobrodošlicu uputio je drinovački župnik fra Josip Mioč, koji je u svom govoru zahvalio Matici hrvatskoj iz Gruda na ovom ustrajnom, dobrom i dragom koncertu. Fra Josip je zahvalio i svim svojim župljanima koji su pripomogli biti dobri domaćini. Na završetku koncerta obratio se i Načelnik općine Grude Ljubo Grizelj koji je prigodnim riječima zaželio svima sretan i radostan Božić i Novu godinu, te je zatvorio 17. Dane Matice hrvatske u Grudama 2022. –BOŽIĆU USUSRET-.

Nakon službenog dijela programa, domaćini župe pripremili su prigodni domjenak, a druženje i zajednička Božićna pjesma potrajala je do dugo u noć.

Na koncertu su nastupili:
Tamburaški sastav i zbor Glazbene škole Grude
Dječji župni zbor sv. Mihovila Arkanđela Drinovci
Zbor Osnovne škole fra Stipana Vrljića Sovići
Dječji zbor župe Bezgrješnog začeća BDM Tihaljina
Dječji župni zbor sv. Terezije Male „Nebeske ruže“ Ledinac
Zbor Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude
Župni zbor sv. Ante Padovanskog „Slavuji“ Raskrižje
Klapa Bratovština Gorica – Sovići
Župni zbor sv. Ivana Krstitelja Ružići
Župni zbor sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići
Župni zbor sv. Terezije Male „Nebeske ruže“ Ledinac
Župni zbor sv. Mihovila Arkanđela Drinovci

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije