U Blagaju održani Dani dječjeg ribolova

Dani dječjeg ribolova održani su proteklog vikenda u Mostaru, a svečanost je otvorena u ”Bunskom Biseru” u Blagaju.

Svečanost je otvorio mostarski gradonačelnik Mario Kordić koji je pružio punu podršku u realizaciji ovog događaja.

Djeca su se natjecala u izazovu hvatanja ”Zlatne ribice” na ribnjaku ”LAKS” Blagaj gdje je bio cilj uloviti najmanju ribicu.

Tijekom natjecanja najmanja ribica uhvaćena je od 16 cm i tako smo dobili pobjednike – Žiga Tanko iz Celja i Jovan Ljubić iz Kosova koji se natjecao pod zastavom dječije zemlje M, gdje im je uručen veliki pehar ”Zlatne ribice”.

Ovaj pehar biti po šest mjeseci kod pobjednika u Celju i Kosovu.

Najmlađi natjecatelj bio je dječak od 19 mjeseci Ali Đuliman koji je dobio ”Zlatnu ribicu”. Druga djeca također nisu ostala bez nagrada, sva djeca su dobila simboličan pehar ”Zlatne ribice” kao znak zajedničke pobjede u ovom izazovu.

Sve ribice su vraćene u rijeku Bunu nakon mjerenja.

Aklamacijom je podržan ”Mišelin zakon za zaštitu djece od razvedenih roditelja” i drugi zakon koji je glas za zaštitu djece da u svakom parlamentu bude prazna dječija stolica, koja bi podsjećala odrasle kad donose odluke da misle o djeci.

Ovu odluku je potpisao gradonačelnik grada Mostara Mario Kordić koji je pružio punu podršku za zajednički rad u budućnosti.

”Zlatna dječija stolica” uručena je gradonačelniku grada Mostara od strane Lili Nam iz Celja i Mišeli Mišković koja je ambasador dječje zemlje M i dječje ambasade, gdje će ova stolica biti odnijeta u gradsku upravu, navodi Dječija ambasada “Međaši”, koji su organizatori događaja.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije