Treći radni sastanak EKO HUB Blagaj

Eko HUB Blagaj kojim koordinira Omladinski klub Novi Val održao je treći radni sastanak sa lokalnim zajednicama sa kojima surađuje, dana 11.05.2022 (Četvrtak) sa početkom u 1O:00h.

Treći radni sastahnak održao se u Eko centru u Blagaju.

Današnji radni sastanak u Eko centru Blagaj je imao za cilj predstaviti dosadašnje aktivnosti na području 5 lokalnih zajednica, Eko HUB Blagaj je kroz dosadašnje aktivnosti osim lokalnih inicijativa, „Eko alarm“ i Eko škola radio na povezivanju ovih lokalnih zajednica kao i podizanja ekološke svijesti u istim.

U toku radnog sastanka analizirane su dosadašnji rezultati sa posebnim akcentom na ilegalne deponije, urbani mobilijar, kao i na koji način podignuti stepen ekološke svijesti

na veći nivo.  Na kraju su donešene daljnje smjernice koje imaju za cilj planiranja zajedničkih aktivnosti kao i realizacije daljnjeg djelovanja projekta Eko HUB Blagaj.

Eko HUB Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub Novi Val Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!” koji implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije