Svjetski dan reanimacije

Povodom obilježavanja 16. listopada – Svjetskog dana reanimacije – provodi se svjetska kampanja pod nazivom „World restart a heart“ koju je preporučila Svjetska zdravstvena organizacija, Europski parlament, Internacionalni reanimacijski komitet i Europsko reanimacijsko vijeće. Kampanja ima za cilj da podigne svijest kod građana i građanki o važnosti ranog započinjanja reanimacije i pomoći, a sve sa ciljem da zajedno imamo mnogo više spašenih života.  

Udruženje hitnih medicinskih tehničara FBiH u partnerstvu s Udruženjem za edukaciju i razvoj “Dignitet” ove godine pridružuje se brojnim svjetskim organizacijama i institucijama u obilježavanju ovog značajnog datuma. Program uključuje održavanje prezentacija i radionica  za građane, djecu i mlade u nekoliko gradova Bosne i Hercegovine.

U Mostaru će se manifestacija održati 15. listopada (petak) na Španjolskom trgu s početkom u 10:00 sati kao i na djelu terena u blizini Gimnazije.  

Planirane prezentacije i radionice biti će prvenstveno posvećene djeci i u skladu su sa  svjetskim projektom “Djeca spašavaju živote – kids save lives” koji podržava i preporučuje Svjetska zdravstvena organizacija, Europski parlament i Europsko reanimacijsko vijeće.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije