Svečano otvorena konferencija ”Sfera 2023: Klimatizacija, grijanje, hlađenje”

XIII po redu regionalna znanstveno-stručna konferencija iz domene građevinarstva i arhitekture ”Sfera 2023: Klimatizacija, grijanje, hlađenje” počela je danas u Hotelu Hills, u Sarajevu.

Konferenciju je svečano otvorio Adnan Delić, ministar privrede KS. Istakao je kako je neophodno da imamo što više ovakvih skupova kako bi našu privredu učinili konkurentnijom. Naglasio je i važnost interakcije između privatnog i naučnog sektora.

Nedžad Memić, izvršni direktor kompanije Sfera d.oo. pozdravio je sve prisutne i poželio dobrodošlicu. Zahvalio se svim sudionicima, kao i sponzorima, izlagačima i govornicima, te poželio edukativan i inspirativan rad i druženje.

Prisutnima se obratio i prof.dr. Armin Teskeredžić, s Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te prof.dr. Nerdina Mehinović s Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, čiji studenti će također posjetiti konferenciju, te su naglasili važnost edukacije mladih snaga, a ovakve konferencije im upravo nude sve na jednom mjestu.

Pored njih, obratili su se i dipl.ing.maš. Miodrag Macanović, ispred Inženjerske komore Crne Gore, te Mirsad Jašarsahić, predsjednik Privredne komore FBiH.

Nakon uvodnih obraćanja konferencija je nastavljena uz prezentacije. Ovogodišnja konferencija će ugostiti regionalne stručnjake, te govornike koji će tijekom dva dana prezentirati inovacije i trendove. Pored naučnog dijela, konferencija se sastoji i od sajamskog u kojem kompanije predstavljaju novitete i inovacije. Sponzori i partneri konferencije su tržišni lideri kada su u pitanju KGH sistemi, te će putem prezentacija i izložbenih štandova ukazati na novitete i sisteme koji doprinose razvoju sektora KGH sistema u građevinarstvu.

Izlagače pogledajte na linku https://2023kgh.sfera.ba/

Konferencija se održava danas i sutra, a bit će govora o KGH sistemima, energetski učinkovitim rješenjima za sisteme grijanja, ventilacije i klimatizacije, te obnovljivim izvorima energije.

Konferencija se organizira u suradnji s Mašinskim fakultetom Sarajevo, Elektrotehničkim fakultetom Tuzla, Privrednom komorom FBiH, Inženjerskom komorom FBiH, te Inženjerskom komorom Crne Gore.

Ulaz na konferenciju je besplatan.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije