Sve spremno za 11. Biciklističku karavanu prijateljstva Mostar-Vukovar

U petak, 28. travnja, iz Mostara za Vukovar kreće 11. po redu Biciklistička karavana prijateljstva Mostar- Vukovar, a organizatori ističu kako je sve spremno za polazak biciklista prema Gradu Heroju.

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar-Vukovar započet će u petak, 28. travnja 2023. godine, kada će se biciklisti iz Mostara zaputiti na put od 500 km sve do Grada Vukovara. Povratak biciklista planiran je u utorak, 2. svibnja, nakon posjeta Borovu Selu gdje će nazočiti komemoraciji za 12 poginulih redarstvenika.

Kako je najavljeno, karavana od 30 biciklista krenut će tradicionalno 28. travnja s trga Hrvatskih velikana (Rondo) u 9:00 sati kada će ih ispratiti gradonačelnik Grada Mostara, Mario Kordić.

Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara bit će još jednom povezano neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini karavane, Kiseljak, Žepče, Orašje i Županja.

Da je sve spremno potvrđuju i gradovi domaćini, a među njima i onaj najznačajniji, Grad Vukovar kao najznačajniji domaćin u cijeloj ovoj organizaciji koji je potvrdio domaćinstvo i spreman je i ove godine dočekati svoje prijatelje iz Mostara.

I sam Josip Paloš, pročelnik Grada Vukovara izrazio je zadovoljstvo i ponos što su i ove godine partneri u projektu biciklističke karavane prijateljstva Mostar-Vukovar:

Grad Vukovar je sretan da i ove godine možemo zajednički sudjelovati u organizaciji ovako velikog događaja. S organizatorima smo dogovorili sve u svezi dolaska karavane prijateljstva i radujemo se dolasku naših prijatelja. Svake godine nastojimo omogućiti drugačiji sadržaj za naše bicikliste, a ove godine predlažemo obilazak Muzeja vučedolske kulture u Vukovaru te kasnije i prigodno druženje uz večeru za sve sudionike.

Općine Kiseljak i Žepče će zajedno sa svojim načelnicima Mladenom Mišurićem Ramljakom i Matom Zovko i ove godine dočekati i ugostiti biciklističku karavanu, a nakon što biciklisti prijeđu u Republiku Hrvatsku dočekat će ih načelnici gradova Županja i Vukovar, Damir Juzbašić i Ivan Penava.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine više oko 500 kilometara. Karavana će se kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja – Vukovar, a vozit će se magistralnim i županijskim cestama.

Već nekoliko mjeseci aktivno radimo na organizaciji 11. Biciklističke karavane prijateljstva i sada kada nas od starta dijeli tek nekoliko dana, kreću se nakupljati emocije i vlada veliko uzbuđenje među svim sudionicima biciklističke karavane prijateljstva. Spremni smo da se i ove godine, po jedanaesti put, zaputimo na put od 500 km, te mogu kazati kako smo sretni što i u ovoj godini možemo još jednom spojiti sve gradove i općine kroz koje prolazi naša karavana prijateljstva, kazao je Toni Zorić, član tima za organizaciju.

Za sudjelovanje u karavani vladao je veliki interes, a organizatori su prije nekoliko dana i zatvorili prijave. Ove godine karavana će okupiti više od 30 sudionika. Bitno je kazati kako će karavana prijateljstva i ove godine iz Hercegovine ponijeti poklone za svoje prijatelje u Bosni i Republici Hrvatskoj.

Ideja da promoviramo autohtone hercegovačke proizvode tako što ćemo kroz sve popularniji sport biciklizam, ponijeti poklone prijatelja iz Hercegovine našim prijateljima u Bosni i Republici Hrvatskoj, što je naišlo na pozitivne reakcije i sada je već to postao običaj koji će vjerojatno postati i tradicija. Naši prijatelji u Kiseljaku, Žepču, Županji i Vukovaru dobit će poklon pakete koji će sadržavati autohtone hercegovačke proizvode i upravo zbog toga karavana i u 2023. godini kreće na put sa sloganom ‘Iz Hercegovine sa srcem, zaključio je Zorić.

Poklon pakete našim prijateljima u 2023. godini pripremiti će Udruge: Referalni centar branitelj/borac zadrugar i Visit Blidinje, te tvrtke Lasta i Hercegovina Vino.

Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja, te se organizatori ovim putem zahvaljuju svim policijskim dužnosnicima koji već 11 godina profesionalno obavljaju svoju dužnost i brinu za sigurnost svih sudionika.

Organizatori se ovim putem zahvaljuju svim sponzorima i prijateljima Biciklističke karavane Mostar-Vukovar, na potpori i očuvanju prijateljstva između gradova i općina kroz koje karavana prolazi.

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar-Vukovar krenut će iz Mostara u petak, 28. travnja, u 9 sati ispred mostarske Kosače, a organizatori ovim putem pozivaju sve svoje prijatelje na ispraćaj ka Gradu Heroju – Vukovaru.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije