Scenografiju za novi spot grupe Maneskin osmislila je bh. set dizajnerica Soraja Ćehić

Nakon što je surađivala s velikim imenima iz svijeta mode, poput Kendall Jenner, Adriane Lime i Gigi Hadid i mnogih velikih brendova, bh. set dizajnerica Soraja Ćehić, koja živi i radi u Rimu, kreirala je scenografiju za novi spot talijanske grupe Maneskin “Mammamia”.

Grupa Maneskin, pobjednici ovogodišnjeg Eurosonga, početkom ovog mjeseca predstavila je pjesmu “Mammamia”, a jučer su premijerno prikazali i spot za ovu numeru. Interesantno je da je scenografiju potpisala naša set dizajnerica Soraja Ćehić.

U kratkom razgovoru za Klix.ba Ćehić kaže kako je dobila poziv od produkcijske kuće Think|Cattleya, nakon čega je menadžment grupe Maneskin pregledao njen portfolio i na osnovu sadržaja njene web stranice odlučili pristati na suradnju.

“Sama ideja je odgovorno raspoređena na više sudionika realizacije, čiji se zajednički rad sjedinjuje u krajnji rezultat nadanog i nenadanog napora svih tih intelekta. Bend je imao glavnu riječ i potpunu slobodu u umjetničkom izražavanju, a spot je režirala nevjerojatna Rei Nadal”, priča Ćehić.

“Bend je zajedno sa kreativnom direktoricom Aurorom Manni došao na ‘story board’ za spot, koji je realizirala talentirana direktorica fotografije Lorena Pages. Dobila sam potpunu slobodu i povjerenje da će scenografija pratiti nit te vizije. Zaista sam se osjećala kao da sam dobila priliku da dizajniram izgled scenografije za neki Tarantinov film”, kaže.

Soraja Ćehić (Foto: Edvin Kalić)

Na koncu ističe kako je izuzetno zadovoljna suradnjom sa bendom Maneskin: “Lijepo je vidjeti da tako mladi ljudi imaju svoj glas, svoj stav o tome šta žele i šta ne žele. Puni su ideja i zaista im je važno da ostanu dosljedni svojoj viziji”.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije