Sattler pohvalio rad gradskih vlasti i pozvao ih da nastave u istom smjeru

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić primili su danas u Gradskoj vijećnici veleposlanika Johanna Sattlera, šefa Delegacije Europske unije i posebnim predstavnikom EU za Bosnu i Hercegovinu.

Veleposlanik Sattler je istaknuo zadovoljstvo činjenicom kako je Bosna i Hercegovina dobila status kandidata za članstvo u Europskoj uniji. Prema njegovim riječima ovo je poticaj za sve građane Bosne i Hercegovine da svoju budućnost grade u ovoj zemlji, ali i poticaj investitorima za ulaganje kako bi se pokrenuo gospodarski razvoj. On je također pohvalio napredak koji su gradske vlasti ostvarile u Mostaru, te naglasio kako ih želi potaknuti da nastave u istom smjeru.

Gradonačelnik Kordić je naveo kako su dobri rezultati postignuti u Mostaru pokazatelj za sve u državi kako se može raditi na dobrobiti građana. Kordić je istaknuo kako je Grad donošenjem Prostornog plana pokrenuo novi investicijski ciklus.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić zahvalio je veleposlaniku Sattleru na dosadašnjem angažmanu i potpori koju daje Gradu Mostaru, te ga nazvao prijateljem Grada. Također je pozvao Sattlera da podrži najvažnije projekte Grada Mostara kao što su izgradnja sportske dvorane i olimpijskog bazena.

Govoreći o potencijalima gospodarskog razvoja Bosne i Hercegovine veleposlanik Sattler posebno je istaknuo sektore energetike i turizma. Na kraju razgovora veleposlanik Sattler još je jednom potvrdio kako Mostar ima posebno mjesto u njegovom srcu i kako će nastaviti i dalje pomagati njegov razvoj.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije