Sarajevo Film Festival bi na Ilidži trebao dobiti novu otvorenu scenu

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra sastali su se danas kako bi ozvaničili suradnju, ali i razgovarali o mogućnostima proširenja suradnje u sljedećim godinama.

Publika će i ove godine moći uživati u programima Sarajevo Film Festivala u MMC – Kinu Ilidža, gdje će biti prikazivani najpopularniji filmovi, a projekcije će početi u petak, 13. kolovoza u 21:00 sati filmom DESET U POLA oskarovca Danisa Tanovića, koji je jedan od dva filma otvaranja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Muzur i Purivatra obišli su lokaciju Velikog parka na Ilidži, koji bi u narednim godinama trebao postati nova festivalska lokacija, odnosno novo veliko otvoreno kino.

Fokus našeg susreta bio je kako u narednim godinama možemo podignuti razinu suradnje, gdje bi veći i značajniji broj sadržaja Sarajevo Film Festivala prebacili na Ilidžu. Tim povodom smo došli i u ovaj park, koji ima veliki potencijal – da se napravi otvorena scena i da se kreiraju dodatni sadržaji. Prezentirali smo ovu lokaciju direktoru Sarajevo Film Festivala, u nadi da ćemo zajedno naći rješenje kako da ove potencijale i resurse iskoristimo na najbolji način, za našu publiku“, istaknuo je Nermin Muzur.

Purivatra je naglasio da bi se ova lokacija mogla pretvoriti u mjesto kulture gdje bi se tijekom čitavog ljeta mogli održavati kulturni i umjetnički programi.

„Mislim da je ovo divan početak suradnje s novim načelnikom Općne Ilidža, gospodinom Nerminom Muzurom. Planovi su vrlo ambiciozni. Ovaj dugoročni projekt bi trebao imati sve elemente izvrsnosti i građenje jednog potpuno novog pristupa za kulturna dešavanja na području Ilidže, za koje smatram da može biti vrijedno ne samo za ovu općinu, nego i za Županiju Sarajevo, pa i regiju. Rekao bih čak da ovo mjesto može biti nešto više od kina, moglo bi se razviti u mjesto kulture gdje bi se tijekom čitavog ljeta mogli dešavati fantastični programi i da postane novo omiljeno mjesto izlazaka za Sarajlije i brojne turiste“, zaključio je Purivatra.

Suradnja Sarajevo Film Festival i Općine Ilidža započela je 2017. godine, na 23. Sarajevo Film Festivalu.

Ulaznice za sve ovogodišnje projekcije su u prodaji ONLINE i u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24).

27. Sarajevo Film Festival održat će se od 13. do 20. kolovoza.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije