RTV HB: Doajen sportskog novinarstva Zdravko Reić za Kompas – Priželjkujem četvrtfinale između Hrvatske i Srbije

„Priželjkujem četvrtfinale između Hrvatske i Srbije“, rekao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne novinar Slobodne Dalmacije i Jutarnjeg lista te doajen sportskog novinarstva u Hrvata, Zdravko Reić.
Istaknuo je kako bi Vatrene u četvrtfinalu mogli dočekati Srbija ili Portugal. „Kada bi igrali sa Srbijom naša snaga i mentalna sposobnost bi odigrali glavnu ulogu i plasirali bi se u polufinale.

Portugal nam ne odgovara, jer igraju sličan nogomet kao mi i ponašamo se pasivno“, objasnio je Reić. Dodao je kako bi četvrtfinale za Hrvatsku reprezentaciju bio veliki uspjeh, a prolazak u polufinale senzacija.

Analizirao je sve skupine i tko će proći dalje, a posebno je komentirao skupinu E s kojom se križaju Vatreni te smatra da će dalje proći Španjolska i Njemačka. „Ako mi budemo prvi ili drugi u skupini volio bih da se u osmini finala susretnemo s Nijemcima jer bi s njima mogli lakše u četvrtfinale“, objasnio je Reić.

Kazao je kako Njemačka igra dobro, ali da nisu moćni kao što su bili. Hrvatska ima starije i iskusnije igrače, ali i val mladih igrača koji donose polet, entuzijazam i energiju, a to je ključ za uspjeh reprezentacije.

Reić je kazao kako je Zlatko Dalić izvrstan, pravi trener i vođa te da je on je taj koji može napraviti pravi posao, a dokazao se u tome. „Luka Modrić je fenomen, a postao je igrač zahvaljujući upravo tome što je igrao u Zrinjskom i stasao u bosanskohercegovačkoj ligi. Dalić i Modrić su sjedinjeni, zajedno rade i imaju ideje“, kazao je Reić.

Više o svemu u videu emisije Kompas.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije