Registrirajte se za Trku/šetnju za ozdravljenje „Race for the Cure“

Udruga „ Novi Pogled“ u Mostaru , dana 3. rujna u 11h ispred TC Mepas Mall organizirat će registriranje za najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini – Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the Cure” čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH.

Na ovaj način pridružit ćemo se Udruženjima pacijentica koja će širom Bosne i Hercegovine organizirati ovu aktivnost. Kroz uplatu simbolične registracije od 10KM građani pomažu da se podiže svijest o karcinomu dojke te sudjeluju u Trci/šetnji za ozdravljenje “Race for the Cure” koja će biti održana 25. rujna u Sarajevu u organizaciji „Think pink – Zajedno smo jedno“.

Nakon dvije pandemijske godine očekuje se 10 000 građana na ovom događaju. Kompletan iznos od registracija usmjerava se za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine, kao i za paketiće za svaku novooperiranu ženu.

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja. U Europi, zahvaljujući “Race for the Cure” organizacije koje pružaju potporu ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom na to da svake godine u Europi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije