Prijavite se za crtanje festivalskog postera na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!”

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu Kantona Sarajevo da sudjeluju u konkursu za crtanje postera 18. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih (BIKY) u Busanu u Južnoj Koreji (10-16.07.2023.). Ovaj konkurs je dio međunarodne suradnje kreativnih gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta, među kojima su Sarajevo i Busan.

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu u dobi od 5 do 12 godina da na konkurs za festival u Busanu prijave crtež na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!”

Nadam se da više nikad neće biti ratova. Umjesto oružja, treba nositi cvijeće. Mrzim rat! Volim mir! – samo su neke od ideja za crtanje festivalskog postera na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!”

Pokažite svoju maštu i kreativnost, pridružite se djeci iz cijelog svijeta i zabavite se!

Pobjednički crtež iz Sarajeva će otputovati u Busan gdje će postati dio ovogodišnjeg festivalskog postera i biti izložen u Busanu tijekom trajanja Festivala zajedno s pobjedničkim crtežima iz drugih kreativnih gradova filma UNESCO-a. Pobjednik među crtežima iz svih gradova dobiva vrijednu nagradu Festivala iz Busana.

Svi oni koji žele sudjelovati u ovom konkursu, potrebno je da svoj crtež na temu “Ne ratu! Mir u svijetu!” nacrtaju na papiru za crtanje dimenzija 35x25cm. Tehnika crteža je slobodan izbor. Dozvoljene su sve tehnike: vodene bojice, mozaik, kolaž, itd.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2023.

Kako se prijaviti?

Crtež s kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona i e-mail adresa) dostaviti ili poslati na adresu:
Obala Art Centar / Sarajevo Film Festival
Zelenih beretki 12
71 000 Sarajevo

Za sve dodatne informacije molimo javite se na info@sarajevocityoffilm.ba.


Pored Sarajeva, Mreža kreativnih gradova UNESCO-a obuhvata sljedeće gradove koji imaju status grada filma UNESCO-a: Bitola (Sjeverna Makedonija), Bradford (Velika Britanija), Bristol (Velika Britanija), Busan (Južna Koreja), Cannes (Francuska), Cluj-Napoca (Rumunija), Galway (Irska), Gdynia (Poljska), Łódź (Poljska), Mumbai (Indija), Potsdam (Njemačka), Qingdao (Kina), Rim (Italija), Santos (Brazil), Sofija (Bugarska), Sydney (Australija), Terrassa (Katalonija), Valladolid (Španjolska), Wellington (Novi Zeland) i Yamagata (Japan)
S aktivnostima gradova filma UNESCO-a upoznajte se na web stranici www.citiesoffilm.org.

O aktivnostima Sarajeva grada filma UNESCO-a možete saznati na društvenim mrežama i web stranici sarajevocityoffilm.ba.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije