Predsjednik Herceg s mostarskim lađaricama i lađarima

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije susreo se s predstavnicima muške i ženske ekipe lađara i lađarica Hrvatskog planinarskog društva „Prenj“ Mostar.

Tijekom razgovora istaknuto je kako su prvi put na 8. maratonu lađarica ili Ženskom maratonu lađa koji se održava na Neretvi od Metkovića do Opuzena, između 18 ekipa, što je rekordan broj, nastupile i lađarice-planinarke iz Mostara.

Predstavnici lađa naglasili su kako će Neretvom do Ploča, na relaciji dugoj 22.500 metara, zaveslati između 36 lađarskih posada, od kojih su 24 lokalne i 12 gostujućih.

Pojasnili su kako su nakon prvoga nastupa, pod geslom „Neretva nas spaja“, odlučili nastaviti lijepu sportsku priču i organizirati se prvenstveno za nabavu lađe. Javila im se ekipa iz Čeljeva koja se više ne natječe, te su dobili mogućnost nabave lađe koja se trenutno obnavlja u Metkoviću.  Ekipa se uvježbavala u teretani, a potom i na otvorenom odnosno na Neretvi i Mostarskom jezeru.

Predsjednik Herceg im je čestitao na trudu kojeg ulažu predstavljajući Mostar i našu Županiju dodavši kako su maratoni lađa od turističke atrakcije postali ozbiljan športski događaj te je već samo sudjelovanje izniman uspjeh.

Uspješni športaši zaslužuju našu potporu, te će Vlada Hercegovačko-neretvanske županije poduprijeti vaše napore i bar donekle olakšati težak športski put. Lađaricama čestitam na prvom nastupu, a lađarima želim sve najbolje na sutrašnjem maratonu“, kazao je predsjednik Herceg.

Inače, maratoni lađa su amaterska športska natjecanja u utrci lađa, tradicionalnih autohtonih plovila u dolini Neretve.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije