Predsjednik Čović u Posušju: Razvoj općine Posušje može biti dobar motiv kako se organizirati i usmjeriti javno djelovanje

Program svečanog obiježavanja Dana općine Posušje, danas je započeo polaganjem vijenaca i svijeća, te molitvom pred Spomen obilježjem posuškim braniteljima, a nastavljen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

„Danas smo došli na svečanu sjednicu da ohrabrimo našeg načelnika i vijećnike da nastave vrijedno raditi kako su radili u proteklom razdoblju, jer ovo je prigoda kada trebamo biti ponosni na ono što se radi u Posušju. Kada se mi pokušavamo baviti demografskom strategijom, osmišljamo je, tražimo rješenja, a nitko nije dosegnuo odgovor da to bude učinkovito, treba doći u Posušje, izučiti i na tome graditi demografsku i puno drugih strategija“, kazao je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Doma naroda Paramentarne skupštine BiH, obraćajući se na svečanoj sjednici prilikom obiježavanja Dana općine Posušje.

Dr. Čović je naglasio da razvoj ove općine i puno drugih sredina može biti dobar motiv kako se organizirati i usmjeriti javno djelovanje, uz podršku svim prikazanim i izrečenim projektima i aktivnostima.

Posušje se prati i sa svih drugih razina vlasti a te će potpore i suradnja biti još izraženije u vremenu ispred nas“, istaknuo je dr. Čović, te se osvrnuo i na suradnju s Republikom Hrvatskom, koja je svakom danom sve bolja u svim aspektima i programima djelovanja. „Korektnom suradnjom sa Republikom Hrvatskom, uvjeren sam da možemo napraviti još veći iskorak i osigurati da naši mladi ostaju ovdje“, poručio je.

Nadam se da ćete imati dovoljno energije i mudrosti da osmišljate projekte u ovim teškim vremenima, pa i pandemije, koja još uvijek prijeti oko nas, a i svih drugih iskušenja u nesavršenim društvu kakva je Bosna i Hercegovina. Naše je s viših razina vlasti da se izborimo za našu jednakost, a vaše je, da kroz definiranje projekata motivirate nas dovoljno da budemo uz vas i da se okupljamo u ovakvim prigodama i da vam čestitamo na uspjesima. Svi dužnosnici s državne i entitetske razine vlasti nazočni danas ovdje su snažna potpora svemu onome što vi u Posušju radite“, poručio je za kraj dr. Čović, čestitajući dan općine i blagdan Velike Gospe.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik općinskog vijeća Ivan Lončar, te je nakon pozdrava nazočnim, uzvanike kratko upoznao s radom Općinskog vijeća u proteklih godinu dana.

Nakon uvodnog govora predsjednika Općinskog vijeća, prikazan je video prilog u kojem su prezentirane aktivnosti javne uprave kao i kulturne i sportske aktivnosti Općine Posušje u protekloj godini, te je u nastavku svečanosti uslijedilo obraćanje Ante Begića, načelnika općine Posušje.

U posljednjem dijelu svečane sjednice uslijedila je i dodjela javnih priznanja općine Posušje.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije