Pozvani ste na “Put oko svijeta za 80 minuta”

U subotu, 24.9. 2022. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) obilježava dan globalnog obrazovnog pokreta Koledža ujedinjenog svijeta.

Tim povodom učenici Koledža u Mostaru već tradicionalno organiziraju događaj pod nazivom “Put oko svijeta za 80 minuta”.

I ovom prilikom će građanima Mostara predstaviti svoje zemlje, tradicije i kulture, a svi posjetioci ovog veselog događaja će imati priliku da barem jednim dijelom upoznaju 70 zemalja svijeta, saznaju nešto više o svjetskim tradicijama i uživaju u ukusnim jelima i tradicionalnim plesovima i muzici.

Posjetitelji će ove godine po prvi put u sklopu ovog događaja imati priliku uživati i u prezentacijama znamenitosti država svijeta, ali i prikazu pisama različitih regija, među kojima su hebrejsko, arapsko i kinesko pismo.

U sklopu obilježavanja dana UWC pokreta, UWC Mostar će ugostiti i suradnike ove obrazovne institucije, a događaju će prisustvovati i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić.

“Put oko svijeta za 80 minuta” se kao i prethodnih godina održava na Španjolskom trgu u Mostaru, s početkom u 11:00 sati.

Dan pokreta Koledža ujedinjenog svijeta se službeno obilježava 21. rujna u 18 zemalja svijeta.

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) osnovan je 2006. i jedan je od 18 koledža unutar globalnog UWC pokreta. U 16 godina rada u BiH, s učenicima iz više od 100 država svijeta, Koledž je inicijator brojnih humanitarnih i kulturnih manifestacija i događaja u gradu Mostaru i šire.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije