Poziv na simpozij “Degenerativni osteoartritis, najčešća bolest lokomotornog sustava u 21. stoljeću”

Velika nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na simpozij „Degenerativni osteoartritis, najčešća bolest lokomotornog sustava u 21. stoljeću“ koji će se održati 12. studenog 2022. godine u 17.00 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

U središtu simpozija je edukacija svih sudionika o najnovijim dostignućima u dijagnostici degenerativnog osteoartritisa, osnovnim smjernicama za liječenje i najboljem načinu prevencije. Posebno se želi ukazati na specijaliste radiologije, ortopedije, fizikalne medicine, neurologije, diplomirane fizioterapeute, fizioterapeute i sve one koji se bave bolestima lokomotornog sustava.

Programu simpozija prethodit će godišnja sjednica Udruge/Udruženja radiologa u FBiH od 16:00 h, a istom predsjedava dr.sc. Deniz Bulja. Sjednica će biti održana u vijećnici Medicinskoga fakulteta.
Organizator Simpozija je Klinički zavod za radiologiju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u suradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru, Udrugom/Udruženjem radiologa u Federaciji Bosne i Hercegovine te Udrugom Sanus Motus iz Mostara. Isti će biti bodovan od strane Liječničke/Ljekarske komore FBiH.

Program simpozija:

17:00 h Uvodna riječ predsjednika organizacijskog odbora doc.dr.sc. Vedran Markotić;

17:10 h Degenerativni osteoartritis kralježnice, dr.sc.Suada Hasanović Vučković;

17:25 h Degenerativni osteoartritis kuka, izv.prof.dr.sc. Miro Miljko;

17:40 h Degenerativni osteoartritis koljena, izv.prof.dr.sc. Igor Borić;

17:55 h Prevencija degenerativnog osteoartritisa kroz tjelovježbu, magistar fizičke kulture Vladimir Pokrajčić

18:10 h Prezentacija rada odjela za intervencijsku radiologiju Kliničkog zavoda za radiologiju SKB Mostar u razdoblju 1.11.2021.-1.11.2022.g., dr.med. Gojko Bogdan;

18:25 h Podizanje svijesti jasnosti o neurointervencijskoj radiologiji, Iskustva iz Litve, MD Andrej Afansjev

18:40 h diskusija; Završni pozdrav i zahvala svim sudionicima, sponzorima i partnerima, predsjednik organizacijskog odbora  doc.dr.sc. Vedran Markotić

19:00 h Prigodno druženje i razmjena iskustava u predvorju uz piće i kanape

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije