Poziv mladima za sudjelovanje u mirovnom kampu i mirovnom karavan u okviru projekta “EU za mlade mirovnjake u BiH” / “EU for Young Peacebuilders in BiH”

Centar za izgradnju mira provodi projekt “EU za mlade mirovnjake u BiH”  (EU for Young Peacebuilders in BiH) financiran od strane EU.

U sklopu projekta biti će organiziran Mirovni kamp i Mirovni karavan koji je namijenjen mladim ljudima iz BiH starosne dobi od 18 do 25 godina koji zanima izgradnja mira, upoznavanje i umrežavanje s mladim iz cijele BiH, te organiziranje mirovnih akcija u lokalnim zajednicama. 

U tijeku Mirovnog kampa koji će trajati od 24.05. do 29.05 u Sanskom Mostu, sudionici će imati priliku naučiti osnove o izgradnji mira, pozitivnom miru, identitetu, stereotipima, predrasudama, dijalogu, te naučiti kako da implementiraju lokalne mirovne inicijative u svojim lokalnim zajednicama s drugim mladim ljudima iz svojih i drugih lokalnih zajednica.

Rad u Kampu je interaktivnog karaktera te ćemo koristiti prezentacije, diskusije, individualne i grupne vježbe, grupni rad, te rad u vrtu i prirodi.

U tijeku Mirovnog karavana koji će trajati od 29.05 do 02.06. sudionici će putovati u Banja Luku, Tuzlu, Mostar i Sarajevo, i tu će se upoznati s lokalnim organizacijama civilnog društva koje se bave mirovnim aktivizmom.

Sudionice/i će zajedno razviti planove za održavanje mirovnih akcija u njihovim gradovima tijekom odvijanja projekta.

Tijekom trajanja projekta, sudionici su obavezni sudjelovati u Mirovnom kampu i Mirovnom karavanu, dizajniranju i implementaciji lokalnih mirovnih aktivnosti. 

Prijaviti se možete na ovom linku: http://www.bit.ly/4226UZD do 12.05.2023. do 16:00 sati.

Sudionice/i koji budu izabrani će biti obaviješteni najkasnije do 16.05.2023. godine.

Troškovi prijevoza, smještaja i hrane su pokriveni od strane organizatora.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije