Poslušajte “Decembar”, najemotivniju zimsku pjesmu kantautorice Hristine
 

Posljednji mjesec u godini prikrao nam se prvim snijegom, a Hristinin novi singl savršeno je utočište za sve koji iz topline svoga doma promatraju svijet. Nakon uspješnog prvijenca “Sami zajedno”, mlada kantautorica i producentica napravila je još veći iskorak u vlastitu intimu pjesmom “Decembar“. Slušatelji će sami otkriti koliko je Hristinina pjesma bliska svakome od nas zbog niza emocija u koje zadire.

Nakon što smo je gledali na koncertu Željka Joksimovića u punoj Areni Zagreb, predstavila nam se prvim singlom i najavila album, a sada je netom prije objave nove pjesme nastupila kao gošća na koncertu poznatog gudačkog kvarteta Josef & friends u Braunschweigu u Njemačkoj.

Teško je opisati osjećaje koje pjesma daje u samo nekoliko riječi, ali zato su vrlo dobro dočarani u spotu najbolje produkcije u kojem glavnu ulogu ima Hristina. Nastao je u režiji Stefana Krasića, u prekrasnom Nacionalnom parku Durmitor. Kadrovi koji oduzimaju dah svojom će simbolikom prenijeti još bolji dojam snažne poruke koju “Decembar” nosi.

“‘Decembar’ je pjesma o depresivnom stanju koje se pogoršava za vrijeme praznika. Praznično raspoloženje i kontakt sa svijetom u tom periodu postaju neizdrživ napor pa osamljivanje postane način da se osoba skloni od bolnih okidača i bar na kratko umiri. Ipak, okrivljavanje decembra za sve krije to zrno nade da će na kraju doći doslovno ili metaforičko proljeće koje će ugrijati svijet i izvana i iznutra. Nadam se da će pjesma pomoći ljudima da shvate da nisu sami i da će je shvatiti kao zagrljaj, podršku i nadu da nas čeka proljeće”, objasnila je Hristina koja nam tu intrigu prenosi svojim pahuljasto nježnim vokalom.

Glazbu i tekst simultano je napisala Hristina, a bogati aranžman proizašao je iz suradnje Draška Popovića, Andreje Stojić i Hristine. Novom pjesmom se Hristina bliži objavi svog albuma prvijenca nazvanog “Bedem”, a album će objaviti u suradnji diskografskih kuća Croatia Records i PGP-RTS.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije