Podrška radu Udruženja „i“ iz Konjica u nadvladavanju poteškoća izazvanih pandemijom COVID-19

U sklopu projekta „Jačanje lokalnih kapaciteta za implementaciju Agende 2030 i principa Nikoga ne zapostaviti“, danas je Savez općina i gradova Federacije BiH u suradnji s Općinom Konjic uručio vrijednu donaciju Udruženju djece, roditelja i omladine sa cerebralnom paralizom i ostalim teškoćama u razvoju „i“ Konjic.

Udruženje „i“ aktivno djeluje dvadeset godina i okuplja roditelje djece i omladine sa teškoćama u razvoju. Kroz svoje aktivnosti, Udruženje se zalaže za poboljšanje kvalitete života djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

Ovom prilikom Udruženju „i“ su dodijeljeni tableti, laptop, kuhinjski aparati, zaštitna oprema (maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva) i brojne edukativne i društvene igre.

Načelnik Osman Ćatić je istakao da Općina Konjic pruža kontinuiranu podršku radu Udruženja „i“ i planira aktivnosti koje će dalje unaprijediti rad Udruženja.

Projekt se provodi uz podršku NALAS-a, Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Europe i GIZ-a, Njemačkog društva za međunarodnu suradnju. Cilj projekta je pružanje podrške i pomoći najugroženijim grupama stanovništva u Federaciji BiH.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije