Počinju prijave na Jazz Master Camp kojeg organizira Muzički centar Pavarotti

Muzički centar Pavarotti Mostar poziva mlade jazz muzičare iz cijele regije da se prijave za učešće na prvom Jazz Master Campu.

Polaznici Jazz Master Campa sudjelovat će u radionicama klasičnog jazza, koje će voditi iskusni i provjereni jazz muzičari: Dino Šukalo (gitara), Amar Češljar (bubnjevi), Edvin Hadžić (kontrabas/bass gitara) i Adis Sirbubalo (klavir/klavijature), dok će Zoran Majstorović i Atilla Aksoj voditi radionice etno jazza i world musica, odnosno odsjek multiinstrumentarija. Učešće na Jazz Master Campu je besplatno, a sve što je potrebno imati jest glazbeno predznanje na navedenim instrumentima.

Nakon završenih radionica, koje će trajati dva dana, bit će upriličen session svih sudionika s edukatorima, što, u pravilu, izaziva veliku zainteresiranost polaznika i publike. Također, drugoga dana kampa bit će upriličen i koncert poznatih jazz muzičara, Zorana Majstorovića i Atille Aksoja.

Jazz Master Camp će se održati u prostorima Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru, 22. i 23. 11., a svim sudionicima bit će osiguran smještaj.

Zbog ograničenog broja prijava, svi zainteresirani se trebaju javiti na mail Muzičkog centra Pavarotti: info@mcpavarotti.com, s naznakom za Jazz Master Camp, te navesti: ime i prezime, godište, grad iz kojeg dolaze, broj telefona i instrument na koji se prijavljuju.
Prijave se mogu slati do petka, 18. 11. do 16:00h.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije