Počinje projekt “Misli, uči, odluči i poruči”

Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet” u partnerstvu sa Vijećem mladih Grada Mostara počinje implementaciju projekta pod nazivom „Misli, uči, odluči i poruči“.

Projekt će biti realiziran u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Područje implementacije projekta je Grad Mostar.

Projekt je namijenjen mladima od 16. do 23. godine sa područja Grada Mostara koji će kroz dva edukativna modula i 12 inovativnih interaktivnih radionica steći znanja i vještine za dalje proaktivno društveno korisno djelovanje. Mladi će prenositi stečena znanja svojim vršnjacima, omogućit će im se prilika da budu kreatori, inovatori i akteri obilježavanja Međunarodnog dana mladih.

Vrijeme trajanja projekta je deset ( 10 ) mjeseci.

Sve projektne aktivnosti imaju za cilj osnaživanje mladih osoba, kako bi zajedno ukazali na probleme s kojima se suočavaju, kao i na važnosti učešća mladih osoba s područja Grada Mostara u procesima donošenja odluka po principu “O nama sa nama”.

Za sve dodatne informacije o projektu možete nas kontaktirati putem: info@dignitet.ba, www.dignitet.ba, Facebook i Instagram stranice i na broj: 062/329-994.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije