Počinje nova umjetnička rezidencija Street Arts Festivala Mostar

Nakon uspješno realiziranog 10. Street Arts Festivala Mostar, organizacijski SAFMO tim kreće s realizacijom novog umjetničkog sadržaja u okviru „Urban Renaissance“ projekta kojeg podržava švedska fondacija Kvinna till Kvinna. Riječ je u umjetničkoj rezidenciji na kojoj će gostovati talijanski ulični umjetnik Alberto Ruce.

Rezidencija naziva „Equilibrio“ koncipirana je tako što će umjetnik provesti u Mostaru dva tjedna te posvetiti dosta vremena u istraživanju grada i povijesti te kroz susrete s određenim sugrađankama i sugrađanima stvarati utisak o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Mostara.  Nakon istraživačkog dijela slijedit će stvaranje skice i odabir lokacije za intervenciju koja će se izvoditi na jednoj od ruševina ili napuštenih gradskih prostora.

Prvi put da na ovakav način pristupamo pripremi kao i izvedbi nekog murala. Za nas je to pomjeranje granica i jedan novi izazov kroz koji ćemo imati vremena posvetiti se samo jednom umjetniku te i sami biti dio cijelog procesa“, ističu organizatori.

Naglasili su, kako se kroz ovaj koncept želi staviti akcent na stanje gradskih javnih prostora u kojima egzistira mnogo ruševina i napuštenih objekata.

Nama je to sasvim normalna pojava na našim ulicama i ruševine su postale dio nas. Umjetniku poput Alberta Ruce-a one su inspiracija za eksperimentiranje i stvaranje”, kazali su.

Umjetnik će boraviti u Mostaru od 13. listopada do 27. listopada ove godine, a proces rezidencije moći ćete pratiti na društvenim mrežama Street Arts Festivala Mostar.

Projekt „Urban Renaissance“ implementira Udruženje For A s fokusom osnaživanja već postojeće urbane platforme Mostara kao i organizacijskog tima Street Arts Festivala Mostar koji službeno počinje djelovati kao Udruga Rezon.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije