Počeo je regionalni virtualni sajam obrazovanja: “Na koji ćeš faks?”

Na digitalnoj internet platformi otvoren je treći virtualni sajam obrazovanja pod nazivom “Na koji ćeš faks?”, koji predstavlja više od 200 visokoškolskih ustanova iz Bosne i Hercegovine i okolnih zemalja.

U odnosu na prethodne dvije godine, sajam će ovog puta biti održan na regionalnom nivou, što znači da će prikazati mnogobrojne visokoškolske ustanove iz zemalja bivše Jugoslavije – iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije. 

S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost održavanja tradicionalnih sajmova, kao i drugih događaja promotivnog karaktera, visoke škole i fakulteti su spriječeni da srednjoškolcima predstave svoje studijske programe. Shodno tome, tim “Friendly HR-a” je iz želje da ponudi adekvatno rešenje u uslovima pandemije, došao na ideju da pokrene digitalnu platformu na kojoj će prikazati brošure, video materijale, korisne linkove i informatore o upisu različitih visokoškolskih ustanova. 

“Cilj projekta je da dopremo do svih učenika i njihovih roditelja, bez obzira na njihovo mjesto boravišta. Svi posjetitelji će moći da se informiraju o uslovima upisa, studijskim programima i direktno komuniciraju sa predstavnicima visokoškolskih ustanova. Projekat je osmišljen kako bismo pomogli mladima, da usprkos izvanrednim okolnostima, budu obaviješteni o njihovom daljem školovanju i akademskoj budućnosti”, rekli su iz organizacijskog tima.

Posjetitelji sajma će moći detaljnije da se informiraju o osnovnim, master i doktorskim studijama koje nude obrazovne institucije, zatim o uslovima i neophodnoj dokumentaciji za upis, ali i izgledu prijemnog ispita. Također, maturanti i studenti će imati priliku da postavljaju pitanja, razmjenjuju iskustva i raspravljaju o studiranju i razvoju buduće karijere. Pored toga što digitalna platforma pruža mogućnost interaktivnih četova, gosti sajma će biti obaviješteni o svim novostima u vezi sa početkom prijemnog ispita, preostalim mjestima za upis i slično. Osim navedenog, goste očekuju vebinari, radionice, potkasti i nagradne igre. 

Virtualni sajam obrazovanja je otvoren do 1. listopada. Link pomoću kog se može pristupiti digitalnoj platformi je nakojicesfaks.com. Registracija nije neophodna, a ulaz je potpuno besplatan sa svih tipova mobilnih telefona i računara sa internet konekcijom.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije