“Pjesnolika” je posveta Lidije Bajuk pjesnikinjama i pjesnicima

Trinaest intimističkih pjesama na albumu “Pjesnolika vol. 1” pjeva o poljima, gradovima, kletima, lugovima, rijekama, pustarama i otocima, u čijem okruženju, Lidijinim riječima“naše žudnje, strahovi, razočaranja, ushićenja i žalosti blagosiljaju životvornim bilom, sinapsom misli, posvećenom tišinom”.

Album je u prodaji putem Scardoninog webshopa po cijeni od 79,90 kn (10,60 €).

Četvrta doba tišine
Povodom novog albuma, Lidija je rekla“Album ‘Pjesnolika vol. 1’ usmjerava na (samo)razgovor, moći biti sam sa sobom, moći biti s drugim.”
Poziva nas da se prepustimo svjetovima koje nam album otvara, a o preduvjetu za biti sam sa sobom i s drugima dodala je: “I za jedno i za drugo preduvjet je – četvrta doba tišine, stanka koja priziva.”

Dug put do albuma
Spletom neobičnih okolnosti “Pjesnolika vol. 1” pronašla je svojeg mecenu izvan hrvatskih granica. Ivan Rubeša iz Venezuele, čija je majka Španjolka, a otac Hrvat, osoba je koja je stala iza ovog albuma kao izvršni producent. Nastajanje albuma obilježila je i prerana smrt Mira Vidovića“Nakon njegove smrti, u čijem je Morris studiju većim dijelom snimljen, došlo je do jedne duže pauze. Album je u konačnici dovršen u zagrebačkom studiju Toneter Tonija Eterovića. Prošao je dug put, ali napokon je tu, pred vama”rekla je Lidija.

13 pjesama
Album je objavila diskografska kuća Scardona, a krase ga fotografije našeg cijenjenog fotografa Ive Pervana. Sve je to vizualno zaokružio Igor CC Kelčec – kvaliteta je utkana u svaki aspekt albuma. 

“Na albumu se nalazi 12 pjesama pjesnikinja i pjesnika koje sam uglazbila, uz jednu svoju pjesmu, ‘Srce mi uljanica'”govori Lidija. Josip Pupačič, Antun Branko Šimić, Ivan Goran Kovačić, Jakša Fiamengo, Delimir Rešicki, Mak Dizdar, Vesna Parun, Petar Gudelj, Luko Paljetak, Milivoj Slaviček, Dragutin Tadijanović i Martina Mirt-Ordanić niska je poetskih imena čiji stihovi čine ovaj album.
Aranžmane je većim dijelom potpisala sama Lidija, uz Stanislava KovačićaMatiju Dedića i Tonija Eterovića.

Stih Vesne Parun za kraj
Deveti je ovo album Lidije Bajuk, višestruko nagrađivanje kantautorice i znanstveno priznate etnologinje, kojim želi svima približiti Poeziju, s namjerom napisanu velikim “P”.
I za kraj, Lidijna zahvala svima koji su na albumu radili i onima koji će ga slušati neka bude jedan stih velike pjesnikinje Vesne Parun, o stotoj godišnjici njezina rođenja, iz uglazbljene pjesme “Zavjet (Ako mi srce)”.

“I ako živim ko jalova trava neka me sunce i ne grije više”

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije