Ožujsko pivo i Novi val održali akciju čišćenja korita rijeke Bune u okviru kampanje “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”

Omladinski klub “Novi val” i lokalni partner “Blagaj City” održali su drugu akciju čišćenja u suradnji s društveno odgovorenom tvrtkom Molson Coors i njihovim brendom Ožujsko pivo, na lokaciji – korito rijeke Bune, izvor rijeke Bune do Rekreacionog centra Bunica.

Kampanja pod sloganom “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” ostvarila je cilj čišćenja korita rijeke Bune na potezu Vrelo Bune – RC Bunica, s ciljem podizanja svijesti građana o ekološkim problemima.

U suradnji s mnogim nevladinim organizacijama, udruženjima, te volonterima Ožujsko pivo namjerava provesti više od 20 akcija čišćenja diljem zemlje.

Akcija čišćenja se održala 13. kolovoza s početkom okupljanja i registracijom sudionika u 8:30 sati u Eko centru Blagaj, s ukupno 34 sudionika koji su bili smješteni u kanuima, a drugi sudionici su se pridružili na RC Bunica. U tijeku akcije skupljeno je 58 vreća otpada.

Akcija se bazirala na uklanjanje smeća iz korita rijeke Bune i mini deponija javnih površina RC Bunica. Cilj ove akcije je djelovati na svijest ljudi o važnosti očuvanja prirode i tako poboljšati uvjete života svih građana unutar lokalne zajednice.

Zahvaljujemo se svim sudionicima i naravno Ožujskom pivu na podršci i nadamo se nastavku suradnje za bolje sutra svih nas. Akcija se sprovela uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a za sudionike je bilo osigurano osvježenje i hrana“, javili su organizatori.

Za više informacija posjetite web stranicu www.novival.info.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije