Ožujsko pivo i Novi val najavljuju akciju čišćenja korita rijeke Bune u okviru kampanje “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”

Omladinski klub “Novi val” i lokalni partner “Blagaj City” najavljuju drugu akciju čišćenja u suradnji s društveno odgovornim brendom Ožujsko pivo, na lokaciji – korito rijeke Bune, izvor rijeke Bune do Rekreacijskog centra Bunica.

Kampanja pod sloganom “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” ima za cilj čišćenje korita rijeke Bune na potezu Vrelo Bune – RC Bunica, s ciljem podizanja svijesti građana o ekološkim problemima. 

U suradnji s mnogim nevladinim organizacijama, udruženjima, te volonterima Ožujsko pivo namjerava sprovesti više od 20 akcija čišćenja diljem zemlje. Blagaj, kulturno-historijski biser koji stoljećima prkosi svojim ljepotama, jedna je od stanica ove kampanje. 

Akcija čišćenja planirana je u petak, 13. kolovoza, s početkom okupljanja i registracijom sudionika u 08:30 sati u Eko centru Blagaj. 

Akcija će se bazirati na uklanjanje smeća iz korita rijeke Bune i mini deponija javnih površina RC Bunica. Cilj je djelovati na svijest ljudi o važnosti očuvanja prirode i tako poboljšati uvjete života svih građana unutar lokalne zajednice. 

 “Ovim putem zahvaljujemo se Ožujskom pivu na podršci i nadamo se nastavku suradnje za bolje sutra svih nas. Akcija će se sprovesti uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a za učesnike će biti osigurano osvježenje i hrana“, poručili su organizatori.

Prvih 30 sudionika koji se registriraju u Eko centru Blagaj će biti u mogućnosti da postanu dio ekipe akcije čišćenja sa kanuima, dok će ostali zainteresirani sudionici biti preusmjereni na Rekreacijski centar Bunica. 

Za više informacija posjetite web stranicu www.novival.info.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije