OLX.ba zajednica prikupila 931 dozu krvi

Najpoznatiji bh. oglasnik, OLX.ba je, u razdoblju od 15. srpnja do 15. kolovoza, u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH organizirao akciju dobrovoljnog doniranja krvi.

U trećoj godini realiziranja humane akcije, prikupljeno je 931 doza krvi, što je dovoljno za spašavanje 2793 ljudska života

Osnovni cilj je promocija dobrovoljnog, anonimnog i besplatnog darivanja krvi, regrutacija/animacija darivatelja krvi, te organizirano prikupljanje krvi, kao i jačanje svijesti o značaju daraivanja. Darivanje krvi treba promatrati kao nacionalno blago koje je potrebno njegovati i svakodnevno razvijati. Ukoliko želimo da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv, potreban je angažman svih nivoa vlasti kao i šire društvene zajednice na polju promocije darivanja. Zbog toga nam je veliko zadovoljstvo surađivati sa OLX.ba i OLX zajednicom koji su prepoznali važnost i ulogu darivanja i kao društveno-odgovorna firma odlučili se na realizaciju ovog humanog projekta na području čitave BiH. Također, se zahvaljujemo svim građanima BiH koji su uzeli učešće u ovom projektu i darivali kapljice koje život znače“, istaknula je Maida Šalaga-Baždar iz odsjeka za promociju darivanja zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

Važno je napomenuti da je tijekom ljetnog perioda najveća potreba za dobrovoljnim donorima i dozama krvi, ali ovakav vid akcije je izuzetno važan i za svaki drugi dan u godini. Posebno je potrebno istaknuti da su se na nju odazvali OLX korisnici iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i OLX uposlenici.

Izuzetno smo ponosni da su se naši korisnici odazvali u ovako velikom broju, a posebno raduje činjenica da je iz godine u godinu sve veći broj dobrovoljnih darivatelja krvi koji su dio ove akcije. U prošlogodišnjoj akciji donirano je 706 doza, a ove godine čak 931“, naveli su iz OLX.ba.

Krv je nemoguće proizvesti na umjetan način, te su darivatelji krvi jedini izvor za dobivanje ovog lijeka, a također i jedini predstavljaju istinsku sponu između zdravog i bolesnog dijela populacije. Da bi krv bila dostupna onima kojima je potrebna, neophodno je animirati dovoljan broj darivatelja krvi (DDK) koji su spremni svojom humanošću pomoći drugima u nevolji.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije