Okrugli stol: Obilježavanje Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima

Povodom obilježavanja 18. listopada – Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima bit će organiziran okrugli stol.

Okrugli stol će se održati u subotu, 16. listopada, od 11:00 do 13:00 sati u prostorijama Centra za kulturu u ulici Rade Bitange 13 u Mostaru. Obraćanje medijima planirano je u 11:00 sati.

Okrugli stol ima za cilj informiranje o opasnostima, oblicima i načinima trgovine ljudima, te njenoj prevenciji. Uzroci, razvoj, trenutno stanje, pojavni oblici trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini, indikatori prepoznavanja i mogućnosti prevencije (zablude o THB), državni referalni mehanizam, suradnja, identifikacija i podrška žrtvama trgovine ljudima sastavni su dijelovi programa Okruglog stola. Predavač/voditelj Okruglog stola je ekspertica na polju suzbijanja trgovine ljudima gospođa Samira Hunček.

Aktivnost je sastavni dio projekta  pod nazivom „Talking about us- Pričajmo o nama“ podržan od strane Fondacije SANCHILD. Voditeljice projekta su Alma Hasanović i Edisa Demić.

Obilježavanje Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima je izuzetno važno u prevenciji i borbi, te podizanju svijesti šire javnosti o tom fenomenu koji predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava.

Europski dan borbe protiv trgovine ljudima obilježava se od 2007. godine na prijedlog Europske komisije.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije