Odvoz smeća na Uborak kao posljedica korupcije nadležnih dužnosnika

Korupcija je korištenje javne dužnosti radi osobnoga probitka. Često se tim pojmom označavaju različite društvene pojave: organizirani i gospodarski kriminal, loša vlast i njezine posljedice, ljudska prevrtljivost i bahatost vlasti. U pravnome smislu riječi korupcija je traženje ili primanje bilo kakve novčane vrijednosti ili druge povlastice, kao što je dar, usluga, obećanje ili pogodovanje, u zamjenu za neki akt ili propust u obavljanju javne dužnosti.

U današnjem vremenu korupcije ima na svakom koraku, svi smo svjesni toga i navikli smo se da je tako normalno, poglavito u Bosni i Hercegovini. Izađimo u javnost, dajmo jasan stav borbi protiv korupcije. Tu je istraživački tim Običnog radija koji će otkriti mnoge koruptivne radnje na vlasti, u institucijama, u društvu i informirati širu javnost. Krećemo sa serijalom „Korupcija – veliko zlo“ i donosimo Vam prvu emisiju.

U prvoj emisiji obradili smo temu odvoza smeća na Uborak kao posljedice korupcije nadležni dužnosnika u gradskim institucijama. O ovoj temi smo i razgovarali s gospodinom Omerom Hujdurom, predsjednikom Građanske inicijative „Jer nas se tiče“. Od gospodina Hujdura smo saznali kako su se gradske vlasti oglušile na vapaje građana i peticije potpisane od strane tisuća stanovnika sjevernoga dijela grada Mostara, da su se obratili lokalnoj vlasti, federalnoj, premijeru županije, premijeru federacije BiH, ali odgovora nije bilo. Jedina svijetla točka u priči je da činom traženja novih lokacija je pokazano da lokacija Uborak nije dobra i da je treba mijenjati, ističe Hujdur.

Poslušajte cijelu emisiju i ostavite nam Vaše mišljenje na ovu temu.

Nastavimo se boriti protiv korupcije u društvu bh građana! Puno pozdrava do sljedeće emisije od istraživačkog tima Običnog radija!

Besplatni mali oglasi

Iznajmljuje se dan na Bijelom Brijegu

Iznajmljuje se dvosoban namješten stan na Bijelom Brijegu. Broj: 063/827-057.

Iznajmljuje se jednosoban stan i garsonjera u Mostaru

Iznajmljuje se jednosoban stan, novogradnja, pored hotela Bevande. Posjeduje dva kreveta i kompletno je opremljen, te privatni parking,...

Prodaje se Mercedes elegance

Prodaje se Mercedes elegance, 2000 godina, crne boje, E 320, dizel, automatik. U odličnom stanju. Auto se nalazi...

Iznajmljuje se stan u Mostaru

Iznajmljuje se stan u Ulici Kneza Višeslava Mostar. Više informacija možete dobiti pozivom na broj 036/552-334.

Iznajmljuje se jednosoban stan u Mostaru

Iznajmljuje se jednosoban stan u blizini Medicinskog fakulteta, 43 metra kvadratna. Stan ima: Internet, kablovsku i klimu.

Više iz kategorije