Odvoz smeća na Uborak kao posljedica korupcije nadležnih dužnosnika

Korupcija je korištenje javne dužnosti radi osobnoga probitka. Često se tim pojmom označavaju različite društvene pojave: organizirani i gospodarski kriminal, loša vlast i njezine posljedice, ljudska prevrtljivost i bahatost vlasti. U pravnome smislu riječi korupcija je traženje ili primanje bilo kakve novčane vrijednosti ili druge povlastice, kao što je dar, usluga, obećanje ili pogodovanje, u zamjenu za neki akt ili propust u obavljanju javne dužnosti.

U današnjem vremenu korupcije ima na svakom koraku, svi smo svjesni toga i navikli smo se da je tako normalno, poglavito u Bosni i Hercegovini. Izađimo u javnost, dajmo jasan stav borbi protiv korupcije. Tu je istraživački tim Običnog radija koji će otkriti mnoge koruptivne radnje na vlasti, u institucijama, u društvu i informirati širu javnost. Krećemo sa serijalom „Korupcija – veliko zlo“ i donosimo Vam prvu emisiju.

U prvoj emisiji obradili smo temu odvoza smeća na Uborak kao posljedice korupcije nadležni dužnosnika u gradskim institucijama. O ovoj temi smo i razgovarali s gospodinom Omerom Hujdurom, predsjednikom Građanske inicijative „Jer nas se tiče“. Od gospodina Hujdura smo saznali kako su se gradske vlasti oglušile na vapaje građana i peticije potpisane od strane tisuća stanovnika sjevernoga dijela grada Mostara, da su se obratili lokalnoj vlasti, federalnoj, premijeru županije, premijeru federacije BiH, ali odgovora nije bilo. Jedina svijetla točka u priči je da činom traženja novih lokacija je pokazano da lokacija Uborak nije dobra i da je treba mijenjati, ističe Hujdur.

Poslušajte cijelu emisiju i ostavite nam Vaše mišljenje na ovu temu.

Nastavimo se boriti protiv korupcije u društvu bh građana! Puno pozdrava do sljedeće emisije od istraživačkog tima Običnog radija!

Besplatni mali oglasi

Poklanja se pas mješanac labradora

Poklanja se pas mješanac labradora, prekrasan, umiljat, socijaliziran. Pogodan za djecu, kao i za starije.

Poklanja se belgijsko-hrvatski ovčar

Zbog bolesti u obitelji moramo udomiti psa. Zove se BELLA, ima dvije godine. Ima papire, sterilizirana, čipirana, ima pasoš....

Izdaje se garsonijera u Vukovarskoj ulici

Izdaje se garsonijera u Vukovarskoj ulici, iza City hotela. Prednost imaju zaposlene osobe. Informacije...

Prodaje se stan u Ulici kralja Petra Krešimira IV

Prodaje se stan u Ulici kralja Petra Krešimira 4. na broju 20. Stan je veličine 63 metra kvadratna...

Prodaje se svinja

Prodajem svinju. Broj: 063/410-296.

Više iz kategorije