Odvoz smeća na Uborak kao posljedica korupcije nadležnih dužnosnika

Korupcija je korištenje javne dužnosti radi osobnoga probitka. Često se tim pojmom označavaju različite društvene pojave: organizirani i gospodarski kriminal, loša vlast i njezine posljedice, ljudska prevrtljivost i bahatost vlasti. U pravnome smislu riječi korupcija je traženje ili primanje bilo kakve novčane vrijednosti ili druge povlastice, kao što je dar, usluga, obećanje ili pogodovanje, u zamjenu za neki akt ili propust u obavljanju javne dužnosti.

U današnjem vremenu korupcije ima na svakom koraku, svi smo svjesni toga i navikli smo se da je tako normalno, poglavito u Bosni i Hercegovini. Izađimo u javnost, dajmo jasan stav borbi protiv korupcije. Tu je istraživački tim Običnog radija koji će otkriti mnoge koruptivne radnje na vlasti, u institucijama, u društvu i informirati širu javnost. Krećemo sa serijalom „Korupcija – veliko zlo“ i donosimo Vam prvu emisiju.

U prvoj emisiji obradili smo temu odvoza smeća na Uborak kao posljedice korupcije nadležni dužnosnika u gradskim institucijama. O ovoj temi smo i razgovarali s gospodinom Omerom Hujdurom, predsjednikom Građanske inicijative „Jer nas se tiče“. Od gospodina Hujdura smo saznali kako su se gradske vlasti oglušile na vapaje građana i peticije potpisane od strane tisuća stanovnika sjevernoga dijela grada Mostara, da su se obratili lokalnoj vlasti, federalnoj, premijeru županije, premijeru federacije BiH, ali odgovora nije bilo. Jedina svijetla točka u priči je da činom traženja novih lokacija je pokazano da lokacija Uborak nije dobra i da je treba mijenjati, ističe Hujdur.

Poslušajte cijelu emisiju i ostavite nam Vaše mišljenje na ovu temu.

Nastavimo se boriti protiv korupcije u društvu bh građana! Puno pozdrava do sljedeće emisije od istraživačkog tima Običnog radija!

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije