Održan događaj „Nevidljive žene u teatarskoj umjetnosti Mostara“

Inicijativa građanki i građana Mostara organizirala je 27. srpnja događaj, pod nazivom „Nevidljive žene u teatarskoj umjetnosti Mostara“.
Događaj se održao u Mostarskom teatru mladih, Memorijalna scena 2532.

Na događaju su, žene, glumice, predstavile vlastiti rad na polju teatarske umjetnosti i glume, ali i skrenule pažnju javnosti o nevidljivim ženama, glumicama, iz Mostara.

Diana Ondelj-Maksumić, glumica Pozorišta lutaka Mostar i Amela Kreso, glumica Narodnog pozorišta Mostar govorile su o važnosti žena u teatarskoj umjetnosti, njihovom životnom put i slobodi izražaja glumaca kroz umjetnost.

Na panelu je zaključeno kako umjetnici trebaju biti slobodni i kako oni zapravo predstavljaju glas naroda i da njihov glas nikad ne smije utihnuti.
Teatarska umjetnost educira javnost, bori se za svoje mjestu u svijetu modernih tehnologija i kvalitetom sadržaja konkurira raznim internet platformama za produkciju video i animiranih sadržaja.
Pozorište lutaka Mostar i Narodno pozorište Mostara su sinonim za umjetnost i kulturu Grada Mostara.
Kroz projektnu aktivnost “Nevidljive” Inicijativa građanki/na Mostara nastoji skrenuti pažnju javnosti o ženama koje su obilježile historiju teatarske umjetnosti Grada Mostara, ali i ženama koje će tek obilježiti historiju grada.

Projekt financira organizacija „Kvinna till Kvinna“. U narednom periodu Inicijativa građanki i građana Mostara, će kroz devet projektnih aktivnosti predstaviti žene, koje svojim radom doprinose razvoju Hercegovine.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije