Obnovljeni kuhinja i sanitarni čvor u Dječjem vrtiću Ljubuški

Obnovljeni su kuhinja i sanitarni čvor u Javnoj ustanovi Dječji vrtić Ljubuški, a sve to zahvaljujući projektu prekogranične suradnje između Hrvatske i BiH ”Zajedno za dječju radost”.

Zbog zastarjele infrastrukture te sigurnosti djelatnika i djece nužna je bila rekonstrukcija kuhinje Dječjeg vrtića Ljubuški i izgradnja novog sanitarnog čvora.

Vrtićka kuhinja je imala zastarjele aparate, loš i neadekvatan prostor i instalacije. Sve je to pravilo probleme prilikom rada.

Zahvaljujući projektu sada imamo obnovljenu i adekvatno uređenu kuhinju te novi sanitarni čvor, a Dječji vrtić Karlovac, područni odjel Zadobarje je dobio novu opremu i didaktičke materijale kojim se povećala kvaliteta sadržaja i atraktivnost ustanove. Odgojno-obrazovne aktivnosti u oba vrtiću su poboljšane u odnosu na stanje prije početka projekta, navode iz Dječjeg vrtića Ljubuški.

Projektom je prostor kuhinje u Ljubuškom dvostruko proširen, a kupnjom novih aparata tri puta je povećana brzina kuhanja i pečenja hrane. Rezultat svega je i omogućeno povećanje broj obroka. Izgrađen je i potpuno novi sanitarni čvor.

U ljubuškom vrtiću prvo je napravljen projektni plan radova po kojem su se obavljali radovi. Radovi su započeli početkom kolovoza kada su prvo odrađeni građevinski i građevinsko – zanatski radovi. Srušeni su unutarnje pregradni zidovi, skinuta zidna i podna keramika te unutarnji otvori. Odrađeni su zidarski radovi popravaka.

Drugi korak su bili radovi elektroinstalacijski radovi, gdje su postavljene sve nove instalacije za struju, zatim je odrađena vodovodna instalacija i unutarnji razvod kanalizacije. Nakon toga izrada zida i priprema za postavljanje pločica. Keramika je postavljena u kuhinji, te u WC-u i blagovaonici. Nakon keramičarskih radova odrađeni su radovi postavljanja aluminijskih otvora i bojanja zidova te nabavke aparata gdje je kupljena pećnica, štednjak, stolovi, viseće police, ladičar, sudoper i napa i druge stvari potrebne za kuhinju, objašnjavaju iz Dječjeg vrtića Ljubuški.

Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU se obvezalo sufinancirati ukupno 200.000 kuna u projekt ”Zajedno za dječju radost”, za Dječji vrtić Ljubuški i Dječji vrtić Karlovac, područni odjel Zadobarje. Poreze i preostali iznosit troškova u Dječjem vrtiću Ljubuški sufinancirao je Grad Ljubuški.

Veliko hvala gradonačelniku Ljubuškog Vedranu Markotiću i gradonačelniku Karlovca Damiru Mandiću jer su prepoznali važnost projekta “Zajedno za dječju radost” kojim je uspostavljena međugradska i međudržavna suradnja, priopćeno je iz Dječjeg vrtića Ljubuški.

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije