Obilježavanje Dana sigurnijeg Interneta

Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day – SID) je međunarodni dan koji se na inicijativu Europske komisije globalno obilježava već dugi niz godina. Tom prilikom brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacijskog sektora promoviraju sigurno i odgovorno korištenje interneta i digitalnih tehnologija. Dan sigurnijeg interneta 2022. godine u svijetu će se i ovaj put obilježiti pod sloganom „Zajedno za bolji internet“ (“Together for a better internet”) dana 8. veljače. U Bosni i Hercegovini se ovaj dan obilježava od 2011. godine na inicijativu Centra za sigurni internet u BiH, koji Vas ovim putem poziva da se pridružite obilježavanju ovog značajnog dana, te podržite aktivnosti u oblasti sprječavanja zloupotrebe djece i mladih u digitalnom okruženju.  

Vođeni zajedničkim uspjehom ostvarenim kroz suradnju prethodnih godina, Centar za sigurni internet u BiH obilježavanje Dana sigurnijeg interneta realizira kroz natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola na temu sigurnosti na internetu.  

Natjecanje će se sastojati od online kviza s pitanjima vezanim za sigurno korištenje Interneta, koji će biti dostupan putem web stranice www.sigurnodijete.ba. Kviz će biti aktivan samo na dan obilježavanja SID a 2022., dana 8. veljače, od 09:00 do 19:00 sati, nakon čega će sistem aplikacije za online natjecanje generirati pobjednike kviza među djecom koja su točno odgovorila na 80% i više pitanja i objaviti pobjednike i osvojene nagrade. Svi pristupi kvizu bit će kodirani, te će u cilju zaštite ličnih podataka djece, pobjednici biti objavljeni pod jedinstvenim kodom i uz navođenje škole pobjednika na web stranici Centra za sigurni Internet u Bosni i Hercegovini www.sigurnodijete.ba, Facebook stranici Sigurno dijete, kao i stranici www.dansigurnijeginterneta.org. 

I ove godine obilježavanje SID-a podržavaju partneri i sponzori Centra za sigurni internet koji su prepoznali značaj zaštite djece i mladih na internetu. Sponzori su za sretne dobitnike osigurali nagrade kao što su mobiteli, tablet, antiteft ruksaci, antivirus BitDefender licence i druge vrijedne nagrade. 

Medije ovim putem pozivamo da se uključe u obilježavanje Dana sigurnijeg interneta (SID 2022) obavještavanjem šire javnosti i objavom postera u elektronskoj formi, te time ispolje društvenu odgovornost i doprinesu podizanju svijesti o važnosti prevencije zloupotrebe djece i mladih u digitalnom okruženju. 

Uputstvo za djecu:  

Zajedno za bolji Internet!  

Djeco, pridružite nam se i osvojite vrijedne nagrade!  

Šta trebam uraditi?  

1) posjetiti web stranicu Centra za sigurni internet u Bosni i Hercegovini www.sigurnodijete.ba i  upoznati se sa sigurnim korištenjem Interneta;  

2) dana 8. veljačeod 09:00 – 19:00 sati posjetiti web stranicu  www.sigurnodijete.ba i registrirati se za kviz;  

3) zabilježiti svoj jednistveni kod pristupa kvizu;  

4) riješiti kviz pitanja o sigurnom korištenju interneta;  

5) osvojiti jednu od vrijednih nagrada! 

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije