Novi singl koji će s dubrovačkih ulica unijeti duh Božića u svaki kutak Lijepe Naše

Dubrovačka kolenda“, najpoznatija kolenda i zaštitni znak Božića juga Hrvatske, snimljena je u novom ruhu, a predstavlja najavni singl novog albuma “Kolendo, kolendo, veselo, veselo” koji će biti objavljen iduće godine u izdanju Scardone. Novi album prva je cjelovita suradnja jedne od najuspješnijih hrvatskih klapa, klape Kaše i Tamburaškog orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom Siniše Leopolda.

Čarolija kolendi u novom ruhu

Projekt kolendi dugo je pripreman, Vicko Dragojević kolende je skupljao i priprema gotovo čitavo desetljeće, dok je maestro Siniša Leopold sve zaokružio izvanrednim aranžmanima za Tamburaški orkestar.

Album je sniman tijekom studenog 2022. godine u HRT-ovom studiju “Mozart”, što je, uz karakteristične kadrove ukrašenog Dubrovnika, i prikazano u glazbenom videospotu koji prati izlazak pjesme “Dubrovačka kolenda”

Spot je nastao pod redateljskim vodstvom Dominika Miljka, a Matko Švarc pomogao mu je u snimanju prekrasnih kadrova koji će dubrovačku blagdansku čaroliju prenijeti diljem Lijepe Naše.

Savršena kombinacija – klapa i tambure

Maestro Siniša Leopold o cijelom projektu poručuje: “Jedna je najpopularnijih kolendi i starih napjeva je ‘Dubrovačka kolenda’, ovoga puta odjevena u novo ruho, uz sjajne glasove klape Kaše. Tu popularnu kolendarsku pjesmu ukrasit će i zvukovlje Tamburaškog orkestra HRT-a. Nadamo se da će ovom izvedbom, kao i ostale kolendarske pjesme, još više zaživjeti u našim ljudima i na taj način zbižavati naše ljude i činiti ih još radosnijim u ovom predblagdanskom ozračju! Novi aranžmani bi također trebali pridonijeti tim predivnim starim napjevima da se današnjim generacijama učine bližima i zanimljivijima”.

Veselje koje kolende donose i u novom singlu

Autor vokalnog aranžmana, i voditelj klape Kaše Vicko Dragojević dodao je: „Projekt je pripreman dugo, mogu slobodno reći – čitavog života! Naime, svi mi, iz dubrovačkog kraja, odrasli smo uz kolende i kolendavanje, i mogu slobodno reći kako smo ‘natopljeni’ duhom i veseljem koje te pjesme donose. Stoga smo imali još i veću obvezu projekt kolendi realizirati što uspješnije i bolje. A, kada se to priželjkuje, uvjeren sam kako je Tamburaški orkestar HRT-a, naravno uz maestra Sinišu Leopolda, pravi suradnik. Vjerujemo kako je vjerno prenesen glazbeni običaj čestitanja – kolendavanja, i kako će svim slušateljima ovo biti prava dubrovačka, tradicionalna čestitka za sretan Božić i uspješnu Novu godinu!”

Album “Kolendo, kolendo, veselo, veselo”

Novi nosač zvuka bit će objavljen koncem iduće godine, u pravo vrijeme kada počinju običaju kolende, a do tada svi mogu uživati u novom singlu, zajedno s Kašama i Tamburaškim orkestrom pjevajući “Ođe, ođe, nadobro vam badnja večer dođe!”

Besplatni mali oglasi

Više iz kategorije